Последни новини
Home / Законът / Камарата на частните изпълнители дари 52 300 лева на Александровска болница

Камарата на частните изпълнители дари 52 300 лева на Александровска болница

Defakto.bg

Камарата на частните съдебни изпълнители (КЧСИ) дари 52 300 лева на Александровска болница в София за закупуване на животоспасяваща апаратура в борбата срещу COVID-19. Парите са събрани за по-малко от 3 дни, след като на 24 март Съветът на камарата взе решение да бъдат дарени 10 000 лв. от бюджета на КЧСИ, съобщиха от камарата.

Това е поредно съобщение за дарение за болница и медици от представители на правната професия. Преди дни от прокуратурата информираха за дарени над 150 000 лева от прокурори, следователи и съдебни служители в София, Сливен и Монтана, като голяма част от средствата са от фондовете СБКО за подпомагане на магистрати в нужда.

Дарителска кампания организира Софийският адвокатски съвет – в помощ на заболели от коронавируса защитници. Нотариалната камара започна кампания за дарения за лекарите и медицинските работници.

От Камарата на частните съдебни изпълнители съобщават още:

„КЧСИ бе сред първите професионални организации, които реагираха на кризата и два дни след въвеждането на извънредно положение в страната – на 15 март, призова чрез медиите да бъдат спрени публичните продани, описите на имущество, въводите във владение, запорите на банкови сметки, трудови възнаграждения и пенсии на физически лица. Предложенията на КЧСИ по-късно се включиха в Закона за мерките и действията по време на извънредното положение.

„КЧСИ сама предложи тези мерки на законодателя, в интерес на гражданите и бизнеса. В настоящата тежка ситуация сме солидарни с хората, не можем да искаме от тях невъзможното, при положение, че доходите от труд или от дейността на фирмите им се сриват. Недопустимо е и да ги караме да излизат и да се разхождат между банки, институции и кантори. Поздравявам всички частни съдебни изпълнители, които последваха призива ни. И като хора, и като професия сме абсолютно солидарни с тежката ситуация и даваме своя принос за облекчаването й“, заявява Георги Дичев, председател на Съвета на КЧСИ“.

В кампанията са участвали десетки изпълнители, дарили лични средства, някои от тях – в хиляди левове, отделно от дарението на Камарата пък ЧСИ са подпомогнали болници в областните градове в страната със средства и медицинска апаратура, информират от КЧСИ.

 

About De Fakto

Проверете също

Защитен свидетел по материали на СРП, свързани с Борислав Сарафов, е бил осветен и заплашван

Софийска районна прокуратура образува досъдебно производство за закани с убийство срещу магистрати   Един от …

Общото събрание на адвокатите реши: без пълномощни на изборите, удължена дисциплинарна давност и никакво вписване в адвокатурата без изпит

Общото събрание на адвокатите в страната приключи с решения, които засягат цялата адвокатска общност. За …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.