Последни новини
Home / Законът / Депутатът Хасан Адемов е с Covid-19, тестват целия парламент

Депутатът Хасан Адемов е с Covid-19, тестват целия парламент

Defakto.bg

Парламентът трябва да продължи да работи, казва зам.председателят на НС Кристиян Вигенин

Депутатът от ДПС и шеф на социалната комисия в парламента д-р Хасан Адемов е диагностициран с коронавирус- това съобщи късно снощи (23. 30 ч.) на извънреден брифинг в парламента председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.  Адемов  е уведомил  лично  за състоянието си. Постъпил е в болница. Караянчева се е свързала веднага с Националния оперативен щаб, като е взето  решение от сряда в продължение на два дни да бъдат направени тестове за коронавирус на всички депутати  и на  администрацията на парламента.

Когато  резултатите излязат, ще бъде решено дали да бъде наложена карантина на членовете на парламента и административните служители, каза Караянчева.  Събитието настъпва в момент, в който предстои обсъждане и гласуване на поисканата от правителството актуализация на бюджета, с която трябва да се осигури възможност за поемане на държавен дълг заради  последствията от коронавируса. От парламента се очакват и промени в закона за извънредното положение заради множеството предложения постъпили след влизането му в сила.   Насроченото за днес заседание на бюджетната комисия няма да се състои. Свикан е  Председателски съвет с лидерите на парламентарно представените партии, на който ще бъде взето решение какво да се прави оттук-нататък.

Пожелавам бързо възстановяване на Хасан Адемов.  Позицията ми е, ако има други заразени – остават в карантина, здравите продължават работа, с маски и намален състав при обсъждане на законопроекти, гласуване в определен час, електронно или с полагане на подпис.

Това написа в профила си във Фейсбук, зам.председателят на парламента от БСП Кристиян Вигенин“, съобщи Фокус.

Никоя болница не е затворила заради заразен лекар, нашата отговорност не е по-малка.

Два пъти поставях на Председателски съвет въпроса как ще работим, ако това се случи, но темата беше отклонявана. Ръководството предпочете да спре работата ни, вместо превантивно да създаде съгласувано с оперативния щаб механизъм за работа. Сега ще го направим по принуда. Разбирам колебанията на управляващите, защото картината е неясна и може да се окажат без мнозинство, на тяхно място и аз бих бил предпазлив. Но няма драма, по-рано това се случи и в други парламенти – зная за Италия, Франция, Великобритания, САЩ, Украйна, Австралия, Иран, сигурно има и други. Пазете се, стойте у дома, ползвайте маски навън!“, казва още Вигенин.

 

About De Fakto

Проверете също

74 500 граждани са търсили съдействие от омбудсмана през 2022 г., най-много са жалбите за нарушени потребителски права

           Близо 74 500 граждани и представители на организации са потърсили съдействие, защита или …

Министър Зарков: Не отива на онзи, който държи Наказателния кодекс в ръцете си да се оплаква от „завладяна“ държава

„Философията на законопроектите, тяхната основна цел и начинът, по който я постигат, остават същите, като …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 × one =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.