Последни новини
Home / Законът / Пропускането на граждани до Министерство на правосъдието – с контролиран достъп

Пропускането на граждани до Министерство на правосъдието – с контролиран достъп

Defakto.bg

Допълнителни спешни мерки по повод пандемията от коронаривус е въвело Министерството на правосъдието от днес.

Съобщението:

“От 1 април 2020 г. Министерство на правосъдието въвежда допълнителни спешни мерки по отношение предоставянето на административни услуги на граждани с оглед защита на тяхното здраве. Мерките са в синхрон с решението на Народното събрание от 13 март 2020 г. за въвеждане на извънредно положение, както и със Заповед № РД-01-124 от същата дата на министъра на здравеопазването.

В тази връзка уведомяваме всички граждани, че влизането в сградите на Министерство на правосъдието ще се осъществява при контролиран достъп, като няма да се допускат лица с прояви на остри респираторни заболявания.

За периода на извънредното положение се преустановяват провеждането на приемни дни на администрацията, конкурси, търгове и обществени обсъждания.

Информация за административните услуги, предоставяни от Министерство на правосъдието е публикувана на адрес: https://mjs.bg/home/index/admservices и в Административния регистър на адрес: http://iisda.government.bg/ adm_services/services/from_central_administrations?search=1&subSectionId=61

За подаването на заявления, заплащане и получаване на административните услуги, призоваваме гражданите да използват електронните услуги на адрес: https://mjs.bg/home/index/76b2ba92-87f3-43bd-9a8b-4caa319a4eec

Обръщаме внимание, че физическите и юридическите лица могат да подават до Министерство на правосъдието заявления за предоставяне на административни услуги, заявления за достъп до обществена информация, сигнали, жалби и протести по електронен път на адрес: [email protected]и [email protected], както и чрез Системата за сигурно електронно връчване на адрес: https://edelivery.egov.bg/.

В случай, че бъде предпочетено подаването на документи на място, в центъра за административно обслужване на Министерство на правосъдието, молим да се спазват изискванията за минимална дистанция от 1,5 метра между посетителите.

 

About De Fakto

Проверете също

Румен Радев пред Мониторинговата група: ЕС трябва да е силно ангажиран с борбата срещу корупцията в България

Държавният глава проведе среща с представители на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи …

Гешев и Рашков поотделно се срещнаха с Мониторинговата група на ЕП за върховенството на закона у нас

“Мониторинговата група не е разследващ орган, нашата цел е да съберем информация и да предизвикаме …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.