Последни новини
Home / Законът / Прокурорската колегия спря дисциплинарните дела по време на „положението“

Прокурорската колегия спря дисциплинарните дела по време на „положението“

Defakto.bg

Прокурорската колегия, подобно на Съдийската вчера, проведе онлайн заседание – чрез видеоконферетна връзка. В залата на ВСС бе само Евгени Дичев, Иван Гешев се включи от кабинета си в Съдебната палата, останалите членове – от кабинетите в сградата на ВСС или от дома. Всички бяха на линия, заседанието приключи бързо.

Точката, свързана с извънредното положение, бе една. Единодушно, кадровиците отложиха всички образувани и насрочени дисциплинарни дела до отмяна на извънредното положение. Това бе направено и от Съдийската колегия на ВСС през март.

С останалите решения бе одобрено предложението на главния прокурор за един нов щат за прокурорски помощник в Кабинета на главния прокурор. Бройката идва от съкратени щатове от НИП. Друго гласувано предложение на Иван Гешев бе за увеличаване с 3 щата на сружителите в Учебна база „Боровец“ – по един помощник-готвач, шофьор-снабдител и камериер, както и трансформацията на една бройка за младши специалист-администратор и домакин, в главен специалист-администратор и домакин. Прието бе за сведение окончателно решение на петчленен състав на Върховния административен съд, с което е отхвърлена жалбата на софийския градски прокурор срещу отмяната на наложена „забележка“ на следовател Илиан Димова.

Гласувани бяха предварителни атестации и назначения на и.ф. прокурорски ръководители.

About De Fakto

Проверете също

Радев към множеството българи на Шипка: Обединени опазихте Трети март от посегателство и разсеяхте лепкавата политическа мъгла от костите на нашите предци

Десетки хиляди българи се събраха край Паметника на свободата по повод отбелязването на националния празник …

3 Март! От урва на урва и от век на век честваме славата му дивна като някой ек: Честит национален празник, българи! (снимки)

Честит национален празник, българи! Честваме 146 г.  от  Освобождението на България от турско робство. Поклон …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.