Последни новини
Home / Законът / Главният прокурор се озова в с. Трилистник заради побой и грабеж на 86-годишен мъж

Главният прокурор се озова в с. Трилистник заради побой и грабеж на 86-годишен мъж

Defakto.bg

Главният прокурор Иван Гешев посети пловдивското село Трилистник, в което преди ден е бил пребит и ограбен 86 – годишен мъж в дома си,  докато спи.   Двама мъже, след като набили възрастният човек му отнели 100 лева от портфейла и лични документи.

Грабежът е бил разкрит още в неделя, като задържаните извършители са 32-годишният Павел А. и непълнолетният 16-годишен Ангел М. от същото село. Младежът е бил осъден за блудство миналата година, като настоящият грабеж е извършен в изпитателния срок на предишното му условното осъждане. Те са задържани от прокуратурата за срок от 72 часа, предстои да им бъде поискан постоянен арест.

Ден, след  деянието,   главният прокурор и главният секретар на МВР Ивайло Иванов посетили  86-годишния пострадал.  Гешев осигурил допълнителен медицински преглед на възрастния жител на селото и му предостави предпазни маски, информира  прокуратурата.

В разговор с кмета на с. Трилистник Мирчо Петров, главният прокурор посочил, че противодействието на битовата престъпност продължава и в условията на извънредно положение.

„Това, че имаме извънредно положение и МВР са ангажирани с много други дейности, не означава, че трябва да се спре да се работи. Когато има престъпления, ще трябва да има реакция. Оправданието, че нямаш работа, не може да е оправдание да грабиш възрастните хора“, посочил Иван Гешев. Добавил, че правоохранителните и правораздавателните органи взимат мерки по отношение на очаквания ръст на битовата престъпност във връзка с влошаващото се икономическо положение.

„Вие днес показахте, че държава, която всички обвиняват, не е мащеха и се грижи за народа си“, заявил  кметът на Трилистник, пише в съобщението на държавното обвинение.

About De Fakto

Проверете също

Прокуратурата праща на съд за хулиганство протестъра Петър Кърджилов, бивш пиар на община “Младост”

  Софийска районна прокуратура предаде на съд Петър Кърджилов, бивш пиар на столична община “Младост” …

В ново решение на ВКС: Държавата осъдена да плати над 600 хиляди лева заради противоконституционен закон

В поредно решение Върховният касационен съд осъди държавата за противоконституционен закон. Тя трябва да плати …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.