Последни новини
Home / Законът / Главният прокурор се озова в с. Трилистник заради побой и грабеж на 86-годишен мъж

Главният прокурор се озова в с. Трилистник заради побой и грабеж на 86-годишен мъж

Defakto.bg

Главният прокурор Иван Гешев посети пловдивското село Трилистник, в което преди ден е бил пребит и ограбен 86 – годишен мъж в дома си,  докато спи.   Двама мъже, след като набили възрастният човек му отнели 100 лева от портфейла и лични документи.

Грабежът е бил разкрит още в неделя, като задържаните извършители са 32-годишният Павел А. и непълнолетният 16-годишен Ангел М. от същото село. Младежът е бил осъден за блудство миналата година, като настоящият грабеж е извършен в изпитателния срок на предишното му условното осъждане. Те са задържани от прокуратурата за срок от 72 часа, предстои да им бъде поискан постоянен арест.

Ден, след  деянието,   главният прокурор и главният секретар на МВР Ивайло Иванов посетили  86-годишния пострадал.  Гешев осигурил допълнителен медицински преглед на възрастния жител на селото и му предостави предпазни маски, информира  прокуратурата.

В разговор с кмета на с. Трилистник Мирчо Петров, главният прокурор посочил, че противодействието на битовата престъпност продължава и в условията на извънредно положение.

„Това, че имаме извънредно положение и МВР са ангажирани с много други дейности, не означава, че трябва да се спре да се работи. Когато има престъпления, ще трябва да има реакция. Оправданието, че нямаш работа, не може да е оправдание да грабиш възрастните хора“, посочил Иван Гешев. Добавил, че правоохранителните и правораздавателните органи взимат мерки по отношение на очаквания ръст на битовата престъпност във връзка с влошаващото се икономическо положение.

„Вие днес показахте, че държава, която всички обвиняват, не е мащеха и се грижи за народа си“, заявил  кметът на Трилистник, пише в съобщението на държавното обвинение.

About De Fakto

Проверете също

Гешев: Закриването на спецправосъдието е национална трагедия, изгражда специализации в 28-те прокуратури в страната

Главният прокурор Иван Гешев инициира възстановяването на специализациите в 28-те прокуратури в страната.Целта е  да …

Съветът за криминологични изследвания набеляза три основни теми за 2023-а година

Съветът за криминологични изследвания (СКИ) проведе първото си заседание днес и набеляза три основни теми, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.