Последни новини
Home / Законът / Бившата говорителка на СГП вече не е зам.-шеф, Софийска окръжна прокуратура с нов заместник

Бившата говорителка на СГП вече не е зам.-шеф, Софийска окръжна прокуратура с нов заместник

Defakto.bg

Бившата говорителка на Софийската градска прокуратура Зорница Таскова вече не е зам.-ръководител. От днес тя е редови прокурор в СГП, по нейна молба.

Зорница Таскова

Това гласува Прокурорската колегия на ВСС. Днес тя отново заседаваше онлайн, чрез видеоконферентна връзка, в залата на съдебния съвет бе само Даниела Машева, Иван Гешев участваше от кабинета си в прокуратурата.

Решението е  поредно пренареждане в ръководството на най-голямата окръжна прокуратура в страната. В началото на годината доскорошният градски прокурор Емилия Русинова напусна поста, отивайки в Софийската апелативна прокуратура, като зам.-ръководител. И.ф. градски прокурор на София, по предложение на Иван Гешев, стана Даниела Димитрова. После броят на зам.-градските прокурори нарасна с ново назначение – на Емил Петров, брат на известния бивш следовател Петьо Петров. До днес заместниците бяха четирима – той, Зорница Таскова, Николай Русинов и Михаела Райдовска. Вече са трима.

Затова пък в Софийската окръжна прокуратура бе назначен нов заместник – това е Радка Цекова, досега зам.-районен прокурор на Ботевград. Решението влиза в сила от датата на встъпване в длъжност. Предложението за новото назначение бе на окръжния прокурор на София Наталия Николова. В момента заместниците в СОП са двама – Нина Панчева и Ивайло Медаров.

Единодушно, колегията днес и „размени“ двама прокурори по механизма на преместването, след съгласие на административните ръководители. Така Пламен Райнов от Окръжна прокуратура – Плевен отива в СГП. А Дойчо Тарев се мести от София в Плевен.

Отказано бе повишение на Александър Атанасов от ОП-Варна във Върховната административна прокуратура. Обвинителят го бе поискал по реда на чл. 193, ал. 6 от съдебния закон (повишение по „стар“ конкурс), но кадровиците отказаха заради липсата на освободена длъжност във ВАП в момента.

About De Fakto

Проверете също

Прокуратурата е образувала 19 досъдебни производства за търговия с гласове, един е с повдигнато обвинение

Прокуратурата съобщи, че  подновява практиката си от предишни избори да оповестява информация за образуваните дела …

А.Василев и Т. Йорданов по взаимно съгласие спряха делото за клевета, заведено за 250 хил. лв., от първия срещу втория

По взаимно съгласие бившият финансов министър Асен Василев ( „Продължаваме промяната“) и Тошко Йорданов, зам.-председателя …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.