Последни новини
Home / Законът / Стартираха номинациите за годишните награди за разследваща журналистика на фондация „Радостина Константинова“

Стартираха номинациите за годишните награди за разследваща журналистика на фондация „Радостина Константинова“

Defakto.bg

Фондация „Радостина Константинова“ и тази година ще връчи годишните си награди за разследваща журналистика.

Основната цел на фондацията, създадена на 11 май 2011 година – рождения ден на един от създателите на демократичиня печат у нас след 1989 г. Радостина Константинова, е да насърчава обективната разследваща журналистика в България, като подпомага колеги от всички медии, избрали този труден жанр.

„За нас ще бъде чест талантливи български журналисти  да кандидатстват със свои разследвания или да номинират свои колеги. Разследванията трябва да са разпространени в печатна или електронна медия в периода от 1 април 2019 г. до 30 март 2020 г. и да са подписани с реалните имена на авторите.

Годишните награди за разследваща журналистика на фондация „Радостина Константинова“ ще бъдат обявени на 11 май 2020 г. на интернет страницата на фондацията www.radostinakonstantinova.org  и в съобщение до медиите, а ако епидемиологичната обстановка позволява, ще се състои и официална церемония за връчване на наградите. Победителят ще получи плакет, изработен от Георги Чапкънов и парична   награда   в   размер   на   3 000   лева.   Журито   може   да присъди и поощрителни награди в размер на 500 лв.

Очакваме вашите предложения най-късно до 30 април 2020 г. на следния е-mail адрес: [email protected] .“, съобщават от фондацията.

Фондацията обявява и постоянен конкурс за грантове за разследване. Тези грантове ще покриват разходите за разследвания на одобрените кандидатури без хонорари за авторите.

Миналата година Голямата награда бе присъдена на Полина Паунова за „Апартаментгейт“,  преди това нейни носители са били „Господари на ефира“ за разследването им за корупция в НАП, Генка Шикерова, Росен Босев, разследващи журналисти от „Сега“.

About De Fakto

Проверете също

Търговец, доведен до фалит, осъди Народното събрание, ВАС и НАП за съществено нарушение на правото на ЕС

Народното събрание, Върховният административен съд и НАП са осъдени  да заплатят солидарно на бившия търговец …

Съдия Васил Петров: Издръжка на дете в брачен договор,  допустимо определяне и ред за присъждане*

Д-р Васил Петров,  съдия в Софийския районен съд   1.Увод Семейният кодекс от 2009 г. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.