Последни новини
Home / Законът / Прокуратурата обяви Волен Сидеров за общодържавно издирване, той сам се „намери“ и бе задържан (допълнена)

Прокуратурата обяви Волен Сидеров за общодържавно издирване, той сам се „намери“ и бе задържан (допълнена)

Defakto.bg

Волен Сидеров е обявен за общодържавно издирване, след като не е бил открит за принудително довеждане, съобщиха от Софийската районна прокуратура в началото на деня.

Малко след 14 ч. Сидеров сам се яви в сградата на СДВР, където е бил призован. И е задържан, засега за 24 часа, по Закона за МВР.

Съобщението от сутринта:

Във връзка с високия медиен интерес, Софийската районна прокуратура информира, че В.С., общински съветник в СОС, е обявен за общодържавно издирване.

Лицето, след редовно призоваване, в качеството му на обвиняем, не се е явил пред разследващия орган за предявяване на обвинения, за което е постановено принудителното му довеждане. Обвиняемият не е открит на известните по делото адреси, което е наложило обявяването му на 15.04.2020 г. за общодържавно издирване„.

Вчера от СРП информираха за повдигнати две обвинения на Сидеров – за подбуждане към престъпление (заради призива му за масово излизане на Великден) и за препятстване на орган на власт да си изпълни задължението – да му връчи призовка, както и за определена гаранция от 50 000 лева. Впоследствие от прокуратурата заявиха, че лидерът на „Атака“ е отишъл до сградата на СДВР, но, след като е отказал да се легитимира на входа, си е тръгнал и е постановено да бъде доведен принудително.

Така с днешна дата спрямо него имаше постановление за привличане като обвиняем, което не му бе предявено.

Малко след 14 часа Сидеров сам се е явил в сградата на СДВР, където е бил призован, твърдейки, че не се укривал, съобщи националното радио.

По-късно новината бе допълнена: задържан е за 24 часа по Закона за МВР. След това ще стане ясно дали прокуратурата ще го освободи с първоначално определената гаранция от 50 000 лева или ще поиска друга ограничителна мярка.

 

About De Fakto

Проверете също

Гешев пред прокурорите: Във време на разпад на държавността,  ние сме последната преграда пред беззаконието (допълнена)

Започна Общото събрание на прокурорите за избор на четирима членове в Прокурорската колегия на следващия …

Щатът Ню Йорк прие по-строги ограничения за носенето на огнестрелно оръжие

Сенатът на щата Ню Йорк одобри закон,  кйто забранява да се носят скрити оръжия на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.