Последни новини
Home / Законът / Прокуратурата обяви Волен Сидеров за общодържавно издирване, той сам се „намери“ и бе задържан (допълнена)

Прокуратурата обяви Волен Сидеров за общодържавно издирване, той сам се „намери“ и бе задържан (допълнена)

Defakto.bg

Волен Сидеров е обявен за общодържавно издирване, след като не е бил открит за принудително довеждане, съобщиха от Софийската районна прокуратура в началото на деня.

Малко след 14 ч. Сидеров сам се яви в сградата на СДВР, където е бил призован. И е задържан, засега за 24 часа, по Закона за МВР.

Съобщението от сутринта:

Във връзка с високия медиен интерес, Софийската районна прокуратура информира, че В.С., общински съветник в СОС, е обявен за общодържавно издирване.

Лицето, след редовно призоваване, в качеството му на обвиняем, не се е явил пред разследващия орган за предявяване на обвинения, за което е постановено принудителното му довеждане. Обвиняемият не е открит на известните по делото адреси, което е наложило обявяването му на 15.04.2020 г. за общодържавно издирване„.

Вчера от СРП информираха за повдигнати две обвинения на Сидеров – за подбуждане към престъпление (заради призива му за масово излизане на Великден) и за препятстване на орган на власт да си изпълни задължението – да му връчи призовка, както и за определена гаранция от 50 000 лева. Впоследствие от прокуратурата заявиха, че лидерът на „Атака“ е отишъл до сградата на СДВР, но, след като е отказал да се легитимира на входа, си е тръгнал и е постановено да бъде доведен принудително.

Така с днешна дата спрямо него имаше постановление за привличане като обвиняем, което не му бе предявено.

Малко след 14 часа Сидеров сам се е явил в сградата на СДВР, където е бил призован, твърдейки, че не се укривал, съобщи националното радио.

По-късно новината бе допълнена: задържан е за 24 часа по Закона за МВР. След това ще стане ясно дали прокуратурата ще го освободи с първоначално определената гаранция от 50 000 лева или ще поиска друга ограничителна мярка.

 

About De Fakto

Проверете също

Кьовеши назначи двама български кандидати за европейски прокурори, отхвърли един

Европейската прокуратура(ЕППО) съобщи в понеделник,  че е назначила още двама представители от България и по …

Пленумът на ВСС одобри тригодишната бюджетна прогноза на съдебната власт за периода 2024 – 2026 г.

Пленумът на Висшия съдебен съвет одобри разчетите по бюджетната прогноза на съдебната власт за периода …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

19 − fifteen =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.