Последни новини
Home / Законът / Обвиниха Сидеров за заплахи и закани към разследващите, плаща общо 100 000 лева гаранции

Обвиниха Сидеров за заплахи и закани към разследващите, плаща общо 100 000 лева гаранции

Defakto.bg

Две нови обвинения са предявени на Волен Сидеров за отправяне на заплахи и закани спрямо длъжностни лица, а общият размер на определените му парични гаранции е станал 100 000 лева. Това съобщиха от прокуратурата.

“Във връзка с отправените заплахи от страна на В.С., общински съветник в Столичния общински съвет (СОС) и лидер на политическа партия, спрямо органите, водещи разследване срещу него, с цел да не изпълнят задълженията си, за който случай Софийска районна прокуратура се самосезира и образува досъдебно производство, на 16.04.2020 г. на същия са предявени две нови обвинения, съответно за престъпления по чл.144, ал.2 вр. ал.1 от НК и по чл.269, ал.1 от НК.

На обвиняемия е взета мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 50 000 лева, която следва да внесе в 14-дневен срок, считано от днес.

Спрямо В.С. има определена още една мярка за неотклонение „парична гаранция“, отново в размер на 50 000 лева, по първото образувано досъдебно производство за подбуждане към нарушаване на мерките срещу пандемията от коронавирус в условията на извънредно положение”, гласи съобщението.

Текстът на чл. 269 е за отправяне на заплахи.  Текстът на чл. 144, ал.2 НК гласи: “За закана спрямо длъжностно лице или представител на обществеността при или по повод изпълнение на службата или функцията му, или спрямо лице, ползуващо се с международна защита, наказанието е лишаване от свобода до пет години”.

Вчера Сидеров бе задържан за 24 часа по Закона за МВР, днес явно е освободен.

About De Fakto

Проверете също

Съветът на Европа: България трябва да работи още по подобряване на условията в затворите

  Достъпът до медицинско обслужване, до хигиенни консумативи, до съд в делата за жестоко, нечовешко …

Правителството одобри 123,8 млн. лева за избори на 14 ноември в два тура

Със свое постановление правителството одобри план-сметката за разходите по подготовката и произвеждането на изборите за …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.