Последни новини
Home / Законът / Борисов отчита пред парламента ефективността на мерките срещу COVID-19 на 21 април

Борисов отчита пред парламента ефективността на мерките срещу COVID-19 на 21 април

Defakto.bg

На извънредно заседание на парламента премиерът Бойко Борисов ще отчете пред депутатите ефективността на предприетите мерки по време на извънредното положение.

Заседанието е свикано от председателката Цвета Караянчева и ще се проведе на 21 април от 13 часа.

Единствената точка в дневния ред е “изслушване на министър-председателя Бойко Борисов за актуалното състояние в страната във връзка с пандемията от Ковид-19 и ефективността на предприетите здравни, икономически и социални мерки“.

За такова изслушване преди дни настоя лидерът на БСП Корнелия Нинова. Социалистите предлагаха и връщане на редовния парламентарен контрол, но той ще остане във вид на писмени въпроси и, съответно, писмени отговори.

С няколко решения бяха въведени нови правила за работа на НС по време на извънредното положение. Освен че изключиха парламентарния контрол, те въведоха и правилото пленарни заседания да се провеждат само по законопроекти, свързани с извънредното положение. Така вече на два пъти бе “поправен” Законът за мерките и действията по време на обявеното извънредно положение, гласувани бяха промени в Закона за бюджета, Закона за енергетиката, както и в Закона за търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел.

About De Fakto

Проверете също

Съветът на Европа: България трябва да работи още по подобряване на условията в затворите

  Достъпът до медицинско обслужване, до хигиенни консумативи, до съд в делата за жестоко, нечовешко …

Правителството одобри 123,8 млн. лева за избори на 14 ноември в два тура

Със свое постановление правителството одобри план-сметката за разходите по подготовката и произвеждането на изборите за …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.