Последни новини
Home / Законът / Обвиненият за „групата на Божков“ бивш шеф на хазарта Огнемир Митев твърдо остава арестант

Обвиненият за „групата на Божков“ бивш шеф на хазарта Огнемир Митев твърдо остава арестант

Defakto.bg

Бившият председател на Комисията по хазарта Огнемир Митев, задържан в началото на февруари, ще продължи да е арестант. Това окончателно определи апелативният специализиран съд днес и остави без уважение искането за по-лека мярка за неотклонение.

Митев е сред обвинените за участници в твърдяната организирана престъпна група начело с Васил Божков. Конкретно на него прокуратурата търси отговорност за нанесена на бюджета щета от 500 милиона лева заради неупражнен контрол върху приходите от хазарт на Божков. А в началото на февруари, когато акцията беше в разгара си, бе настъпило и объркване със задържанията на Митев и наследника му на поста Александър Георгиев, но накрая се разбра, че Георгиев „напълно е съдействал на разследващите, направил е пълни самопризнания“ и прокуратурата му е определила 40 000 лева гаранция. Като този шеф на комисията по хазарта няма обвинение за участие в ОПГ-то, а за „самостоятелно“ длъжностно престъпление.

Мярката на Огнемир Митев трябваше да се гледа миналата седмица заедно с тази на Елена Динева, която също потвърдено бе оставена в ареста. Делото за бившия шеф на комисията по хазарта обаче се отложи заради оттеглени от него пълномощни на защитници.

По време на извънредното положение двете инстанции на специализираното правосъдие заседават най-вече като „съд по арестите“.

Самият Васил Божков, срещу когото бяха образувани две дела за две организирани групи, още е в Обединените арабски емирства. Не е известно какво се случва с искането за неговата екстрадиция оттам.

About De Fakto

Проверете също

ВАС отмени наредбата за безвъзмездна финансова помощ по мярка „Разнообразяване към неземеделски дейности“ от ПРСР

Върховният административен съд отмени Наредба № 30 от 11.08.2008 г. за условията и реда за …

ВСС пита „Сиела – Норма“ за пазарната стойност на машините, ако бъдат одобрени за избора на нов съдебен съвет

ВСС гласува да се отправи запитване за прогнозната  пазарната  стойност на машините,  ако се приеме, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 × 5 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.