Последни новини
Home / Законът / Обвиниха майката на младежа, причинил катастрофата, при която загина Милен Цветков

Обвиниха майката на младежа, причинил катастрофата, при която загина Милен Цветков

Defakto.bg
Майката на Кристиан Николов е изведена с белезници от столичното Трето районно полицейско управление. Снимка БГНЕС

За затаяване на истината ще бъдат обвинени и двамата спътници на Кристиан Николов

Софийска градска прокуратура обвини майката на Кристиан Николов, който причини катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков, затова, че е позволила на сина си да шофира джипа, собственост на фирмата й, след употреба на наркотици- канабис и амфетамини.

„С това действие тя нарушила правилата на чл. 102, ал. 1, т. 1, пр. 2 от Закона за движението на пътищата, а именно – На водача, собственика или упълномощения ползвател на моторно превозно средство се забранява да предоставя моторно превозно средство: на водач, който е употребил наркотични вещества или техни аналози“, съобщи  прокуратурата.

Джипът, с който Кристиан Николов удари на червен светофар колата на Милен Цветков, е собственост на управляваната от Пешева фирма „Винпром -Карнобат“. След катастрофата Икономическа полиция започна проверка на произхода на средствата, с които е закупен автомобилът.

Майката, Десислава Пешева напуска ареста срещу парична гаранция от 100 000 лева, съобщи прокуратурата.

Утре Софийският градски съд ще реши дали да остави за постоянно в ареста Кристиан Николов, обвинен за катастрофата. Производството ще се проведе по Skype.

Обвинения ще бъдат повдигнати и на  двамата спътници на 22 -годишния младеж за затаяване на истина, престъпление по  чл. 290, ал. 1, пр. 2 от НК.  Материалите от делото са отделени,   предстои да бъдат изпратени по компетентност в Софийска районна прокуратура и привличането на двамата към наказателна отговорност, сочи обвинението.

Официалното съобщение:

Софийска градска прокуратура е привлякла в качеството на обвиняем Д.Н. за извършено от нея престъпление по чл. 343, ал. 1, б. „в”, вр. чл. 342, ал. 1, пр. 3 от НК.

На 19.04.2020 г., в гр. София, обвиняемата Д.Н. предоставила моторно превозно средство – лек автомобил Audi Q7, собственост на управляваното от нея търговско дружество, на К.Н., който бил под въздействие на наркотични вещества – амфетамин и канабис.  С това действие тя нарушила правилата на чл. 102, ал. 1, т. 1, пр. 2 от Закона за движението на пътищата, а именно – На водача, собственика или упълномощения ползвател на моторно превозно средство се забранява да предоставя моторно превозно средство: на водач, който е употребил наркотични вещества или техни аналози.

Впоследствие, около 18 ч., в района на кръстовището на ул. „Хенрик Ибсен” с бул. „Черни връх” в столицата, при управление на същия автомобил, К.Н. предизвикал пътно-транспортно произшествие със спрелия на червен сигнал на светофарната уредба лек автомобил Subaru Forester. В резултат на действията му била причинена смъртта на водача на другото превозно средство.

На обвиняемата Д.Н. е определена мярка за неотклонение – гаранция в пари в размер на 100 000 лева.

Относно лицата, които се намирали в управлявания от К.Н. автомобил по време на пътно-транспортното произшествие – С.Ц. и Г.И., са събрани данни за извършено от тях престъпление по чл. 290, ал. 1, пр. 2 от НК – затаяване на истина. Материалите от делото са отделени, като предстои да бъдат изпратени по компетентност в Софийска районна прокуратура и привличането на двамата към наказателна отговорност.

About De Fakto

Проверете също

ВКС образува тълкувателно дело по защитата на правото на интелектуална собственост

Във ВКС бе образувано тълкувателно дело по въпрос, свързан с производствата по защита на правото …

Ген.адвокат по българско дело: Съдът трябва да изясни дали прокуратурата защитава обществен интерес като използва лични данни по дело срещу нея

Могат ли в хода на наказателно производство да се обработват лични данни на лица в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.