Последни новини
Home / Законът / С поредна заповед здравният министър отвори София, 12 банки отпускат безлихвени кредити до 4 500 лв.

С поредна заповед здравният министър отвори София, 12 банки отпускат безлихвени кредити до 4 500 лв.

Defakto.bg От 21 април, гражданите, които отиват или се връщат от работа  с личен автомобил, ще могат да влизат и излизат в София по всяко време срещу декларация.

В декларацията трябва да бъдат посочени и работното място, и телефонът на работодателя. Това се посочва в поредна Заповед № РД-01-226/21.04.2020 г., на здравния министър с която се правят изменения в  предходната (Заповед № РД-01-224/16.04.2020 г.)

За последното денонощие  броят на новите заразени с Covid-19 е рекорден – 51 са случаите,  съобщи ръководителят на НОЩ ген.-майор Венцислав Мутафчийски. Общият брой на регистрираните  хора с коронавирус у нас са 966. София остава най-голямото огнище на заразата  с 556 случая, от които 144 в болница, а 22 – в интензивни отделения.Общо 12 банки ще дават заеми на останалите без работа

Общо 12 търговски банки са заявили желание да участват в гаранционната програма на Българската банка за развитие за предоставяне на безлихвени кредити до 4 500 лева в помощ на хора, лишени от възможността да полагат труд поради пандемията от COVID-19, съобщи финансовият министър Владислав Горанов.
От заемите ще могат да се възползват служители в неплатен отпуск и самоосигуряващи се лица. Те ще имат пет години да върнат сумите, като ще се ползват от гратисен период преди началото на изплащането и ще могат да ги върнат предсрочно.Банките, които ще отпускат кредити са: „Алианц банк“, ДСК, „Инвестбанк“, „Интернешънъл Асет Банк“, ОББ, „Общинска банка“, ПИБ, „Райфайзенк банк“, „Търговска банка Д“, „Уникредит Булбанк“, ЦКБ, „Юробанк България“.

По 650 лева отпуска държавата като награди за полицаите, които са „на първа линия“ в ситуацията с коронавируса. Средствата ще бъдат насочени към 15 200 полицаи, съобщи премиерът Бойко Борисов на брифинг в Министерския съвет.  Заплащането им да започне от днес,  заръча  Борисов на министъра на вътрешните работи.

 

About De Fakto

Проверете също

Доклад на Комитета против изтезанията: В България продължава да цари предубеждение към болните с психични разстройства

Комитетът за предотвратяване на изтезанията и нечовешкото отношение и наказание към Съвета на Европа представи …

ВКС с тълкувателно решение за погасителната давност, докато трае изпълнителен процес за вземане по изпълнителни дела

ВКС реши, че погасителната давност не тече, докато трае изпълнителният процес относно вземането по изпълнителни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

five × 2 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.