Последни новини
Home / Законът / Прокуратура обвини за затаяване на истина спътниците на Кристиан Николов, предизвикал гибелната катастрофа

Прокуратура обвини за затаяване на истина спътниците на Кристиан Николов, предизвикал гибелната катастрофа

Defakto.bg
Кристиян Николов на излизане от полицейския арест

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност лица, пътували в управлявания от обвиняемия Николов автомобил по време на предизвиканото от него ПТП, отнело живота на журналиста Милен Цветков, съобщи прокуратурата. Това са приятелката му  Симона Цветкова и Георги Иванов, син  да депутата Лъчезар Иванов. Те са  обвинени, че са отказали да свидетелстват за  факти и обстоятелства  около катастрофата ( по чл. 290, ал. 1, пр. 2 от НК).

Наложена им е парична гаранция от по 10 000 лева.  Днес се очаква СГС да се произнесе по искания от прокуратурата  постоянен арест на Кристиан Николов. Заради карантинните мерки на заседанието на Софийския градски съд ще могат да присъстват само представител на държавното обвинение и адвокатът на 22-годишния мъж.

Самият Николов, който е обвинен за причиняване на смърт на пътя след употреба на наркотици, ще участва в заседанието по скайп.  С обвинение, че е допуснала сина си до шофира под въздействие на наркотици автомобила, собственост на управляваната от нея фирма, е и майка му – Десислава Пешева.

Съобщението:

         На 21.04.2020 г. в Софийска районна прокуратура са докладвани материали, отделени и изпратени по компетентност от Софийска градска прокуратура, касаещи престъпни действия на С.Ц. и Г.И. – пътници, намиращи се в управлявания от Кристиан Николов автомобил по време на пътно-транспортното произшествие, отнело живота на Милен Цветков.

След преценка и анализ на наличните по делото доказателства е изготвено постановление за привличане към наказателна отговорност на С.Ц. и Г.И. по чл. 290, ал. 1, пр. 2 от НК. Те са обвинени за това, че на 21.04.2020 г., в гр. София, пред надлежен орган на властта – разследващ полицай при СРТП – отдел „Разследване“ – СДВР, съзнателно затаили истина по отношение на станали им известни факти и обстоятелства, свързани с предмета на доказване по друго наказателно производство (воденото срещу Кристиан Николов за предизвикано от него ПТП след употреба на наркотични вещества и причинена смърт на друг участник в движението).

Спрямо двамата обвиняеми са взети мерки за неотклонение – гаранция в пари в размер на по 10 000 лева за всеки. Разследването продължава.

About De Fakto

Проверете също

ВАС отмени наредбата за безвъзмездна финансова помощ по мярка „Разнообразяване към неземеделски дейности“ от ПРСР

Върховният административен съд отмени Наредба № 30 от 11.08.2008 г. за условията и реда за …

ВСС пита „Сиела – Норма“ за пазарната стойност на машините, ако бъдат одобрени за избора на нов съдебен съвет

ВСС гласува да се отправи запитване за прогнозната  пазарната  стойност на машините,  ако се приеме, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

fourteen + four =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.