Последни новини
Home / Законът / КПКОНПИ с иск за 3 милиона, Цацаров – с поздравления от главния прокурор на САЩ

КПКОНПИ с иск за 3 милиона, Цацаров – с поздравления от главния прокурор на САЩ

Defakto.bg

Иск за гражданска конфискация на имущество за 3 025 500 лв. внася КПКОНПИ в Софийския градски съд. Решението е взето днес на онлайн заседание на комисията, съобщиха оттам.

Искът е срещу М. Т., която в периода 02.02.2011 г. до 25.03.2011 г., в съучастие с И.Д., е получила сумата от 967 319 евро с левова равностойност 1 891 911 лв., като за целта е извършила документна измама. Сумата представлява отпуснат банков кредит от Българска банка за развитие (ББР) на фирма „М.Т.И-2000“ ЕООД. Съучастникът на М.Т. бил упълномощен от представителя на фирмата – бенефициент на кредита, след което двамата съизвършители изготвили неистински документи, които представили пред банката.

За М. Т. е установено също, че в периода 18.03.2011 г. до 02.06.2011 г. противозаконно е присвоила суми от дружество, на базата на нотариално заверено пълномощно, без да има основание за това. Изтеглената сума от банкови клонове в столицата е в размер на 3 010 000 лв. За обсебването в особено големи размери М. Т. е с повдигнато обвинение от прокуратурата.

Също днес е установен и конфликт на интереси на общинския съветник от Сандански през 2015-2019 г. Румен Пачов. Той е бил регистрирани  като едноличен търговец, а притежаваните от него автобуси обслужвали маршрути от общинската пътна мрежа. В същото време Пачов е участвал при вземането на решенията за утвърждаване на транспортна схема на Община Сандански.

Извън тези сюжети КПКОНПИ информира, че председателят й Сотир Цацаров е получил поздравления и пожелания за успешна работа от главния прокурор на САЩ Уилям Бар. В писмото си американският главен прокурор изразил и увереност, че успешното сътрудничество между прокурорските органи на двете страни ще продължи и в мандата на Иван Гешев.

About De Fakto

Проверете също

Съдът на ЕС наложи на Полша глоба от  500 000 евро на ден за неизпълнение на съдебна заповед

Съдия Росарио Силва де Лапуерта, зам.-председател на Съда на ЕС осъди Полша да заплаща на …

Съветът на Европа: България трябва да работи още по подобряване на условията в затворите

  Достъпът до медицинско обслужване, до хигиенни консумативи, до съд в делата за жестоко, нечовешко …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.