Последни новини
Home / Законът / КПКОНПИ с иск за 3 милиона, Цацаров – с поздравления от главния прокурор на САЩ

КПКОНПИ с иск за 3 милиона, Цацаров – с поздравления от главния прокурор на САЩ

Defakto.bg

Иск за гражданска конфискация на имущество за 3 025 500 лв. внася КПКОНПИ в Софийския градски съд. Решението е взето днес на онлайн заседание на комисията, съобщиха оттам.

Искът е срещу М. Т., която в периода 02.02.2011 г. до 25.03.2011 г., в съучастие с И.Д., е получила сумата от 967 319 евро с левова равностойност 1 891 911 лв., като за целта е извършила документна измама. Сумата представлява отпуснат банков кредит от Българска банка за развитие (ББР) на фирма „М.Т.И-2000“ ЕООД. Съучастникът на М.Т. бил упълномощен от представителя на фирмата – бенефициент на кредита, след което двамата съизвършители изготвили неистински документи, които представили пред банката.

За М. Т. е установено също, че в периода 18.03.2011 г. до 02.06.2011 г. противозаконно е присвоила суми от дружество, на базата на нотариално заверено пълномощно, без да има основание за това. Изтеглената сума от банкови клонове в столицата е в размер на 3 010 000 лв. За обсебването в особено големи размери М. Т. е с повдигнато обвинение от прокуратурата.

Също днес е установен и конфликт на интереси на общинския съветник от Сандански през 2015-2019 г. Румен Пачов. Той е бил регистрирани  като едноличен търговец, а притежаваните от него автобуси обслужвали маршрути от общинската пътна мрежа. В същото време Пачов е участвал при вземането на решенията за утвърждаване на транспортна схема на Община Сандански.

Извън тези сюжети КПКОНПИ информира, че председателят й Сотир Цацаров е получил поздравления и пожелания за успешна работа от главния прокурор на САЩ Уилям Бар. В писмото си американският главен прокурор изразил и увереност, че успешното сътрудничество между прокурорските органи на двете страни ще продължи и в мандата на Иван Гешев.

About De Fakto

Проверете също

Софийска районна прокуратура задържа и обвини актьора Христо Шопов за закана с убийство, ще иска постоянен арест

Актьорът Христо Шопов е обвинен и задържан за 72 часа, съобщи Софийска районна прокуратура. По  …

За първи път президентът Румен Радев ще участва в откриването на Общото събрание на адвокатите от страната

За първи път президентът Румен Радев ще участва в официалното откриване на Общото събрание (ОС …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.