Последни новини
Home / Законът / Трима обвинени за побоя над журналиста Слави Ангелов

Трима обвинени за побоя над журналиста Слави Ангелов

Defakto.bg

Има подозрения за поръчителите, но се укривали извън страната

Трима са обвинени за побоя над журналиста Слави Ангелов, обяви на брифинг главният прокурор Иван Гешев. Спрямо тримата са повдигнати и обвинения за престъпно сдружение по чл. 321 НК и държане на високорискови вещества.

„Въпреки извънредното положение колегите от МВР съвместно с наблюдаващите прокурори работиха активно и в изключително разумен срок към момента са събрали необходимия обем доказателства и се надяваме той да бъде оценен правилно от Специализирания наказателен съд, през уикенда предстои внасяне на искания за мерките за неотклонение за тримата„, каза Гешев.

Имена на обвинените не бяха назовани. Последвало съобщение обяви само инициали – Г.А., Н.А. и Б.М. От казаното на брифинга днес се разбра, че били криминално проявени, но неосъждани, както и че става дума за преките извършители на престъплението. Неговите поръчители и посредници засега не са заловени.

Според публикации нападателите са ултраси от фен клуба на „Левски“.

Главният редактор на в. „168 часа“ Слави Ангелов бе нападнат и бит с метални пръти пред дома си в центъра на София вечерта на 17 март. По-късно той бе разказал, че нападателите са били двама, а трети записвал побоя с телефон, всички са били с маски.

Заподозрени е имало още на десетия ден, но „беше необходимо технологично време за събиране на необходимия обем доказателства, целта ни е повдигане на обвинения, които да издържат съдебната процедура и да стигнат за осъдителни присъди“, продължи днес главният прокурор. Изготвени са включително ДНК експертизи, а в едно от лицата е намерена „Моята борба“, знаме със свастики, много чукове, палки, белезници и какви ли още не „оръдия на труда“, разказа Гешев.

Обобщи: „За нас този случай въпреки извънредното положение е бил един от приоритетните в държавата за последните няколко месеца. За мен този случай е директна атака срещу българската държава. Продължава да се работи в посока поръчителите и евентуалните посредници, основната водеща версия е, че нападението е свързано с работата на Слави Ангелов, от лица, които искат да дестабилизират държавата, обект са на наказателно преследване и в момента се укриват извън границите на държавата„. След зададени въпроси, Гешев потвърди, че бегълците се укриват в Англия

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов допълни, че оперативните работници на СДВР са извършили огромна работа за откриване на извършителите, а опиративната информация вече се подкрепя от доказателства. Тримата, обвинени като преки извършители на побоя, вчера са били сред задържаните при акция на СДВР в столицата. Първоначално 24-часов полицейски арест е разпореден за 8 човека, пет от тях са останали за денонощие в СДВР.

Ивайло Иванов прикани да не се бъркат футболните пристрастия и извършването на престъпления-. „Всеки престъпник може да е фен, но не всеки фен е престъпник, навсякъде в общестото има черни овце“, каза той.

About De Fakto

Проверете също

Адв. Ина Лулчева подаде оставка от ВАдС: Не желая да бъда в адвокатския съвет на Валя Гигова, „за да владея адвокатурата“

Известният  наказателен адвокат  Ина Лулчева подаде оставка от ВАдС и от поста на негов зам. …

Президентът към адвокатите: С ваша помощ трябва да се сложи край на паралелното правосъдие в частни клубове

Общото събрание на адвокатите поиска спешни законодателни промени за адвокатските възнаграждения За мен е привилегия …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.