Последни новини
Home / Законът / Кристиан Николов няма да обжалва задържането си

Кристиан Николов няма да обжалва задържането си

Defakto.bg

Кристиан Николов, обвинен за умишленото причиняване на смъртта на Милен Цветков при ПТП, няма да обжалва най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. Срокът изтича в края на работния ден днес. Досега жалба не е внесена в Софийския апелативен съд, съобщиха оттам.

Новината бе потвърдена от адвоката на Николов Любомир Таков пред БНР с добавката, че искат да демонстрират готовност за съдействие. По неофициална информация защитата, а и самият обвиняем, са решили да не оспорват задържането пред втора инстанция, тъй като на този етап нямат шанс за успех.

Най-тежката мярка за неотклонение бе наложена от съдия Мина Мумджиева от Софийския градски съд малко след 22 часа на 22 април.

СГС прие, че на този етап е обосновано както предположението за авторството на деянието – че именно Николов е бил зад волана на Ауди Q7, блъснало колата на Милен Цветков, докато е чакал на червен светофар, така и предположението престъплението да е извършено с „евентуален умисъл“. Аргументите в таза насока бяха откритите четири вида наркотични и упойващи вещества в кръвта му, начина на движение, показанията на свидетели. Николов е имал обективната възможност да възприеме опасността на пътя, да прецени последиците от скоростта, насоката на движение, но се е отнесъл с безразличие към евентуалните последици, прие Мина Мумджиева. Приемът на наркотични вещества обоснова и опасността от извършване на друго престъпление, а обучението му в Германия – риска от укриване.

About De Fakto

Проверете също

Иван Гешев пред студенти и преподаватели от УниБИТ: Няма причина България да не е в Шенген

  „Няма причина да не бъдем приети в Шенген, покрили сме стандартите. Но преекспонирането на …

Мнозинството в парламента окончателно наложи замисъла си за промени в Изборния кодекс

Парламентът прие окончателно на второ четене промените в Изборния кодекс (ИК). Един от най-характерните коледни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.