Последни новини
Home / Законът / МВР призовава свидетелите пешеходци на катастрофата, отнела живота на Милен Цветков, да съдействат на разследването

МВР призовава свидетелите пешеходци на катастрофата, отнела живота на Милен Цветков, да съдействат на разследването

Defakto.bg

МВР призовава всички пешеходци, пресичали на 19 април 2020 г. на пешеходна пътека на кръстовището на бул. „Черни връх“ и ул. „Хенрик Ибсен“ в момента на настъпване на тежкото пътнотранспортно произшествие, при което загина Милен Цветков и станали очевидци, да се свържат чрез тел. 112 със СДВР. Това се казва в съобщение на вътрешното ведомстов, качено на сайта му.

Видео от камера, заснела тежката катастрофа, в която загина Милен Цветков, бe  разпространeна в социалните мрежи. На кадрите се вижда леката кола на Цветков, която изчаква пешеходци на червен светофар, секунди по-късно тя е ударена с висока скорост от джип Ауди Q7, шофиран от Кристиан Николов.  Хората на пешеходната пътека, остнали като по чудот  невредими,  близо две седмици  след катастрофата  не са установени и  разпитани.

22-годишният Кристиан Николов,  бе обвинен окончателно за причиняване на смърт при евентуален умисъл, а не по непредпазливост.  В кръвта му бяха открити няколко вида наркотика. След като СГС го остави в ареста, той не обжалва мярката. По информация на Де Факто защитата и  самият обвиняем, са решили да не бъде оспорвано задържането пред втора инстанция, тъй като на този етап няма никакъв шанс жалбата да бъде удовлетворена.

Шофьорът, причинил катастрофата с журналиста Милен Цветков, вероятно е карал джипа си с много над 100 км/ч., заяви  пред Нова тв  бившият следовател Георги Илиев.  Според експерта, разследвал  десетки влакови и автомобилни катастрофи, при случая с Милен Цветков е най-важно вещите лица първо да установят скоростта, с която журналистът е бил пометен.

„По повредите на двата автомобила вещите лица ще установят скоростта. Тя е над 100 км/ч. По мое виждане е 140-150 км/ч, защото явно се забелязва, че джипът, управляван от лице, употребило наркотици, няма никакво намерение да спре зад спрелия автомобил“, каза Илиев.

Липсата на какъвто и да е опит обвиненият Кристиан Николов да спре джипа може да се приеме, че смъртта е причинена при евентуален умисъл, казва следователят .„Или би отбил, или натиснал аварийно спирачната система, или поне по време на удара щеше да бъде в процес на спиране. А при него няма и следа от спирачен път“, поясни Илиев. Освен дали има ли спирачен път експертите ще проверят и били ли са изправни двата автомобила и как те са се движили по улиците към кръстовището.„Точно в този случай нито асфалтовата настилка, нито светофарната уредба, нито маркировката могат да бъдат причина за това произшествие“, смята Илиев.

About De Fakto

Проверете също

Търговец, доведен до фалит, осъди Народното събрание, ВАС и НАП за съществено нарушение на правото на ЕС

Народното събрание, Върховният административен съд и НАП са осъдени  да заплатят солидарно на бившия търговец …

283 кандидати са допуснати до устния изпит за 39 длъжности на „младши съдии“

283 кандидати  са допуснати до устен изпит в конкурса за 39 длъжности „младши съдия“ в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.