Последни новини
Home / Законът / Окончателно оправдан прокурор поиска възстановяване, препратиха молбата на ръководителя му

Окончателно оправдан прокурор поиска възстановяване, препратиха молбата на ръководителя му

Defakto.bg

Прокурор Константин Сулев, окончателно оправдан и от ВКС по дело за кражба на ток, поиска да бъде възстановен в държавното обвинение. Днес Прокурорската колегия прие това искане „за сведение“ и го препрати по компетентност на прекия ръководител – районния прокурор на София.

Случаят със Сулев, който за последно работеше като командирован в специализираната прокуратура, нашумя заради обвиненията – едното от тях бе, че манипулирал електромера си, за да плаща по-малки сметки за ток. Първоначално имаше и обвинения за сводничество, от които обаче самата прокуратура се отказа. След старта на разследването Сулев бе отстранен от длъжност.

Още на първа инстанция Софийският градски съд изцяло оправда обвинителя. Експертиза по делото е показала, че електромерът на Сулев и на един от домоуправителите в кооперацията наистина са манипулирани, но кога е станало това не се установява по безспорен и несъмнен начин. Освен това, основният свидетел срещу прокурора е признал, че целта му е била да натопи Сулев и да го вкара в затвора, да видел как е там.

Оправдаването е потвърдено и от Върховния касационен съд и това решение е приложено към преписката във ВСС. Очевидно сега Константин Сулев ще бъде възстановен, но като обвинител в Софийската районна прокуратура.

Както и Съдийската колегия вчера, днес Прокурорската колегия отхвърли жалбата на Никола Тодев срещу недопускането му до конкурс за младши прокурори (основанието е, че не отговаря на законовото изискване да не страда от психическо заболяване).

About De Fakto

Проверете също

Потвърдено: Лидерът на партия Атака Волен Сидеров е осъден на 5000 лв. глоба за обида и клевета на Искрен Веселинов

Софийски градски съд потвърди осъдителната присъда на Волен Сиделов, произнесена от Софийски районен съд  за …

Заобикалянето на повсеместния слон в стаята

 Иван Брегов, Институт пазарна  икономика Характерно у нас е, че корупцията живее най-добре по високите …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

18 − 4 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.