Последни новини
Home / Законът / СГС остави в сила гаранцията от 100 хил. лева, определена на майката на Кристиан Николов

СГС остави в сила гаранцията от 100 хил. лева, определена на майката на Кристиан Николов

Defakto.bg

Казваме,  че  искаме справедлив процес, а всъщност искаме линч, коментира адвокат Константин Симеонов, защитник на Десислава Николова

Майка не е предоставила ключовете от колата на сина си, талонът на автомобила е бил в нея, а тя – в провинцията

Константин Симеонов, адвокат на майката на Кристиан Николов

Софийски градски съд остави без уважение жалбата на Десислава Николова срещу  парична гаранция от 100 000 лв. В жалбата си майката на обвинения Кристиян настоваше  гаранцията й да бъде намалена, защото размерът не бил съобразен със здравословното и имущественото й състояние, възрастта, професията, както и това, че сама се грижи за трите си деца, племенниците и родителите си.

Софийска градска прокуратура обвини майка на Кристиан Николов, че  му е предоставила ключове от автомобила, след като е употребил наркотици, а първоинстанционният съд й опредил границя от 100 000 лева, която ако не заплати – влиза в ареста.

СГС, разгледал жалбата срещу високия размер,  е  преценил обаче, че тя е  неоснователна и при взимането на гаранцията са съобразени всички законови изисквания, а  размерът й е  в съответствие с високата степен на обществена опасност на деянието, в което е обвинена Николова.  По делото не са налице данни за влошеното й здравословно състояние. В жалбата си тя също не посочва доказателства за това. При задържането й за 24 часа от полицията дори е отказала да й бъде извършен медицински преглед.

Нито пред полицията, нито в жалбата си пред съда Десислава Николова е посочила материалното и имущественото си състояние, като е заявила, че ще направи това на по-късен етап. Едновременно с това обаче по делото има справки, според които фирмата й е била със значителни финансови приходи до 2018 година, за когато са последните данни, се казва в съобщението на СГС.

Съдът не е приел за основателен и довода, че Николова трябва да се грижи за трите си деца, тъй като те са пълнолетни и тя не им дължи издръжка. По делото няма данни, който да подкрепят и твърденията й, че тя плаща частните училища и детски градини на четиримата си племенници, както й че се грижи за родителите си.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

„Катастрофата с Милен Цветков е тежък пътен инцидент, който, заради личността на пострадалия, се преекспонира в обществото“, заяви пред bTV тази сутрин  Константин Симеонов, защитник на Десислава Николова. “ Казваме,  че  искаме справедлив процес, а всъщност искаме линч“, коментира той.  Симеонов обясни, че колата, която Кристиан е шофирал при катастрофата с Милен Цветков, е собственост на фирма, чийто собственик е г-жа Николова.

Кристиан има собствен автомобил и каква е причината да вземе служебния автомобил на майка си все още не е установено, каза адвокат Симеонов. Колата е била в двора на къщата, в която живеят.   Ключовете също са били там,   добави адвокатът.  Николова по никакъв начин не е предоставяла автомобила на сина си, при положение, че талонът за колата е бил в нея. Адвокатът не се нае да гадае дали Кристиан Николов ще се сдобие с ново обвинение – за незаконно отнемане на МПС.

Той изтъкна, че майката на Кристиан е заминала за провинцията с личния си автомобил и не е знаела, че синът ѝ ще вземе автомобилът. Доказателство за това, че тя  е била извън София са декларациите, които е дала на КПП.  Адвокатът заяви, че Николова не знаела, че синът ѝ взема наркотици.

Симеонов уточни, че майката и синът не са имали среща след катастрофата на 19 април. Видели са се веднъж в съда, когато е имало разпит на свидетел по случая. Никой не се поинтересува,  когато е станал инцидентът, къде е талонът на колата – в чантата на г-жа Николова и е бил извън София. Обвинението на моята клиентка е отговор на общественото мнение, което се разиграва, смята продължи адвокатът.“

 

About De Fakto

Проверете също

Зам. министър Емил Дечев: Ако няма воля за независимо разследване на главния прокурор, очевидно има зависимости

Очевидно има зависимости между тези, които могат да направят промените, които да доведат до създаване …

Липса на кворум провали първото четене на НПК за въвеждане на независимо разследване за гл.прокурор (допълнена)

  Милиони българи продължават да са заложници на ”гениалните трикове” на няколко играчи и малодушието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.