Последни новини
Home / Гостува ни / Отвъд разследването: Кой иска да контролира информацията от бързите тестове?

Отвъд разследването: Кой иска да контролира информацията от бързите тестове?

Defakto.bg

от Валя Ахчиева | EURACTIV BULGARIA

Разказът на медицинския работник

“Взета ми е кръв на 8 април. Досега резултат не съм видяла, нито положителен, нито отрицателен. Взета ми е кръв доста голямо количество. За бързите тестове аз не знам какви са им методиките. Всички в нашата клиника, които бяхме налице, отидохме в определен час по график и ни беше взета кръв в “Клинична лаборатория”. И никой не е получил резултата си. Въпреки че ние сме питали, а не само сме чакали.

Да не говорим, че отидохме и на място с моя колежка в Клиниката по микробиология, за да попитаме и да си видим резултатите. Но те ни казаха, че е много голям масивът и нямало как да ни търсят резултатите и ни отпратиха да си ги търсим, че са пратени на заместник-директора. Никой не ме информира за резултата, но ни беше казано, че ако някой имал проблем, щели да го търсят отново. Аз не получих информация, не бях потърсена и само по това косвено мога да предполагам, че резултатът ми е отрицателен. Но дали е точно отрицателен или е положителен за едни антитела, нищо не знам, след като не съм видяла резултатите. И никой от моите колеги не знае! Никой!

Всеки подпитва, но те казват: “Ами, ами… няма ги резултатите… При заместник-директорката са. Те са казали, че само ако има проблем, ще ни потърсят. Само ако проблем! Нито един не е извикан за PCR, въпреки че прочетох в сайта “Блиц“ (интервю на директора на “Александровска болница” д-р Костадин Ангелов), че 43 души били с междинни резултати. Какви са тези междинни резултати? Пак можем да гадаем, дали са някои от антителата или нещо друго? Не се чу, не се разбра нищо.

После, след още седмици се разбра, че имало един или двама, или трима, които са положителни! Кои са те, какви са им резултатите? Пълна загадка! Аз лично не знам, дали съм контактувала с тях? Излишно е да казвам, че имам  уязвим човек вкъщи, с когото живея. И че това е личен мой тест! И как аз да не получа резултата? Това са неща, които са повече от скандални за мен, но…Това е!“, разказва медицинският работник.

Какво се случва и нарушен ли е законът вижте във видеоматериала

 

About De Fakto

Проверете също

Държавата хищно укрива важна за обществото информация

Държавата хищно укрива важна за обществото информация, независимо че от 22 години съществува специален закон как …

Рискът за здравето на издирваното лице може да отложи, но не и да обоснове отказ за изпълнение на ЕЗА

Според генерален адвокат Campos Sánchez-Bordona сериозният риск за здравето на издирваното лице може да обоснове …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.