Последни новини
Home / Законът / Борисов: Щабът не е разформирован. Критикуват ме нахални тулупи и безделници!

Борисов: Щабът не е разформирован. Критикуват ме нахални тулупи и безделници!

Defakto.bg

Националният оперативен щаб никога не е бил разформирован – обяви  премиерът Бойко Борисов на брифинг в неделя. Това стана в стана в присъствието на ръководителя на НОЩ с ген. Венцислав Мутафчийски, който потвърди казаното от министър председателя.

„Всяка сутрин щабът е при мен горе в 7 ч. всяко нещо се обсъжда по стотици пъти и едва тогава слизат тук да говоря, каза премиерът.  Днес уточняваме предполагаемия график, защото след всяко отпускане ще се прави анализ какво е отражението на всяка мярка върху заболеваемостта“, обясни той.

По повод вчерашното съобщение, че НОЩ повече няма да дава сутрешни брифинги и острите реакции в социалните мрежи, Борисов каза:  „От 2 седмици щабът ме умолява да се спре гаврата с тях. Една част идват буквално да се заяждат с тях“.

Очевидно без да си дава сметка, че начинът за оповестяване на информацията не държеше сметка за обществените настроения, изказването му премине в  „конско“ над критиците му, като  в типичен стил,  тирадата му надхвърли  представата за добри маниери, които се очакват от един министър председател: „Някои тулупи спят до обяд и после ми пишат постове, нахалници!“  По късно нарече авторите на критики срещу него от съботния ден и „Безделници!“ 

Беше шокиран,  негови „приятели“ в медиите са си позволили да правят обструкции на новината, че спират  ежедневните брифинги на НОЩ за епидемиологичната обстановка в страната.

Борисов не  пропусна да заяви, че работата, която той и останалите членове на кабинета отхвърлят ежедневно е „без пари“, тоест без заплати, пропускайки, че взетото решение за това бе по неговото настояване.

Изключително разгневен, той продължи: „Никаква светлина няма. Поне техните ментори да погледнат какво става в Русия – премиери, министри… Хората изнемогват, парад отмениха – от Втората световна не са,“ описа  ситуацията с пандемията Борисов. Целият свят работи на проба/грешка, няма нито един учен да каже в света кое е правилно, добави той.

От днеска работят планините, нека да спазваме дисциплината, реда. Короната е някъде във въздуха. Нека да продължим да се пазим, за да става все по-нормален животът. Няма нито една индикация, че всичко това ще премине скоро. От няколко дена умуваме с Мутафчийски свиквайки да живеем с този вирус, плюс нашите мерки, колкото може повече сектори да се отварят за нормален живот в условията на пандемия. Нито една от тези мерки не е направена случайно„, коментира Борисов.

Преди това доц. Димо Димов, секретар на НОЩ, обяви,че през  последното денонощие новозаразените са  23, а общо потвърдените случаи вече са 1611.

Има и втори смъртен случай на медик – лекарка от София. Историята на нейното заболяване е изключително тревожна. Жената е една от първите заразени в спешна помощ в София, лекувана е в Окръжна болница. След две отрицателни проби и подобряване на състоянието е изписана на домашно лечение. Вчера внезапно е влошила състоянието си, интубирана е още при пристигането й в Александровска, но е починала почти веднага. Тревожното е, че е дала две отрицателни проби и доколкото ми е известно се очаква ПСР-тестът, който е взет още при пристигането, обясни ген. Венцислав Мутафчийски. Отпреди няколко дни има съобщение на хонконгски колеги, които правят изследване на голяма групи пациенти след отрицателни резултати, при които се установява наличието на вирусни частици, заяви той.

 

About De Fakto

Проверете също

Адв. Ина Лулчева подаде оставка от ВАдС: Не желая да бъда в адвокатския съвет на Валя Гигова, „за да владея адвокатурата“

Известният  наказателен адвокат  Ина Лулчева подаде оставка от ВАдС и от поста на негов зам. …

Президентът към адвокатите: С ваша помощ трябва да се сложи край на паралелното правосъдие в частни клубове

Общото събрание на адвокатите поиска спешни законодателни промени за адвокатските възнаграждения За мен е привилегия …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.