Последни новини
Home / Законът / Главният прокурор на място проследи последиците от побой на млад музикант в с. Литаково

Главният прокурор на място проследи последиците от побой на млад музикант в с. Литаково

Defakto.bg

Случаят задвижи спецоперация срещу битовата престпъност в община  Ботевград, задържани са 10 души

Районна прокуратура-Ботевград наблюдава досъдебно производство, образувано на 25.04.2020 г., за нанесена средна телесна повреда над млад мъж – музикант от село Литаково, Софийска област.  В хода на разследване е извършен оглед на местопроизшествие и са разпитани свидетели. В качеството на обвиняеми са привлечени две лица В.Д. на 20 години и Д.Д. на 22 години за причиняване на средна телесна повреда на К.П.

На място бяха главният прокурор на Република България Иван Гешев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Пред Гешев и Иванов жителите на Литаково са се оплакали от голямия брой битови престъпления, дело на местни лица. За присъствието си на акцията главният прокурор обясни:  “Целта е да се подобри взаимодействието и да се решават проблемите в реално време. Надявам се, че колегите са взели сериозни мерки. Трябва да продължим по този начин явно”, каза главният прокурор.

С оглед превенция на битовата престъпност днес се провежда специализирана полицейска операция в община Ботевград и село Литаково, Софийска област,  под ръководството на Окръжна прокуратура-София и Районна прокуратура-Ботевград, съобщи прокуратурата.

В хода на операцията  са образувани  четири досъдебни производства, задържани са 10 лица, издадени са 15 акта за установени административни нарушения, проверени са 90 лица и 60 моторни превозни средства.

По-късно главният прокурор Иван Гешев заедно с Ивайло Иванов, е посетил  Видин, където е разговарял с Видинския митрополит Негово Високопреосвещенство Данаил, съобщи държавното обвинение. Гешев е  информирал митрополит Данаил  за предприетите  действия за бързото разкриване на кражба от църквата „Св. Димитър Солунски“. Заловените двама обвиняеми , отнели вещи на стойност  2693 лв. (дарени пари на църквата),   1 бр. метален напрестолен кръст и  разпятие, собственост на православна църква „Св. Димитър Солунски“,  са задържани под стража.

About De Fakto

Проверете също

Лозан Панов предложи критерии за анализа на спецправосъдието. Дайте ни ден да осмислим, призоваха кадровици

Лозан Панов е предложителят на критериите и обхвата на анализа за спецсъдилищата. Дайте ни шанс …

Назначиха Димитър Фикиин в Софийския апелативен съд, повишиха още четирима във ВАС

Доскорошният председател на Военно-апелативния съд Димитър Фикиин (на снимката) бе преназначен в цивилния Софийски апелативен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.