Последни новини
Home / Законът / Първи избор след „извънредното положение“: Дойчин Дойчев преизбран за окръжен прокурор на Ямбол

Първи избор след „извънредното положение“: Дойчин Дойчев преизбран за окръжен прокурор на Ямбол

Defakto.bg

Дойчин Дойчев е новият стар окръжен прокурор на Ямбол. Той получи втори мандат на поста с 8 „за“ срещу „против“ в Прокурорската колегия на ВСС. Сред „за“-тата бе и това на Иван Гешев.

Конкурент бе Димитринка Шкодрова, от 2010 г. зам.-окръжен прокурор на Ямбол, подкрепена единствено от Даниела Машева от ВСС.

И Шкодрова, и Дойчев са били и районни прокурори на Ямбол.

Това бе първият избор на административен ръководител, откакто е обявено извънредното положение. Прокурорската колегия отново заседава чрез видеоконферентна връзка, в заседателната зала на съвета влизаше само съответният кандидат, за да бъде изслушан.

Ямбол е сред районите, обхвани и от двете вълни на реформа на прокурорската карта. Първо към ВП-Ямбол от 1 януари премина прокуратурата в Тополовград, после и тази в Елхово.

Двамата кандидати обявиха, че сериозни проблеми с прехода не е имало. Дойчин Дойчев коментира и мерките по време на пандемията от COVID-19 и обяви, че прокуратурата се е оказала органът с най-адекватна и навременна реакция.

Коментарът за него бе, бе добре е ръководил ОП в първия мандат и се е държал като „пръв сред равни“. Иван Гешев додаде, че „не виждам причина за управленски промени и да се правят експерименти при положение, че нещо работи“.

Колегията обаче единодушно отхвърли кандудатурата на районния прокурор на Котел Александър Добрев за районен прокурор на Карнобат.

Той е начело на РП-Котел от 2018 г., а на въпрос защо се кандидатира за пост другаде, където няма стаж, отвърна, че и преди да оглави прокуратурата в Котел нито един ден е е работил там, но мотивацията му да Карнобат е да използва натрупания опит и да подпомогне РП в един труден за нея момент.

About De Fakto

Проверете също

Без санкция на Европейската комисия, държавата няма да изкупува дългове на „Топлофикация“ до 1.6 млрд. лв.

Служебното правителство  отмени  решения на кабинета “ Денков“ поради риск мярката да бъде обявена за …

Прокуратурата превзе управлението на МП: Главчев назначи прокурор за зам.- министър в правосъдното ведомство

Прокуратурата заема все по – солидни позиции в управлениеото на Министерството на правосъдието.  След като …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.