Последни новини
Home / Законът / Първи избор след „извънредното положение“: Дойчин Дойчев преизбран за окръжен прокурор на Ямбол

Първи избор след „извънредното положение“: Дойчин Дойчев преизбран за окръжен прокурор на Ямбол

Defakto.bg

Дойчин Дойчев е новият стар окръжен прокурор на Ямбол. Той получи втори мандат на поста с 8 „за“ срещу „против“ в Прокурорската колегия на ВСС. Сред „за“-тата бе и това на Иван Гешев.

Конкурент бе Димитринка Шкодрова, от 2010 г. зам.-окръжен прокурор на Ямбол, подкрепена единствено от Даниела Машева от ВСС.

И Шкодрова, и Дойчев са били и районни прокурори на Ямбол.

Това бе първият избор на административен ръководител, откакто е обявено извънредното положение. Прокурорската колегия отново заседава чрез видеоконферентна връзка, в заседателната зала на съвета влизаше само съответният кандидат, за да бъде изслушан.

Ямбол е сред районите, обхвани и от двете вълни на реформа на прокурорската карта. Първо към ВП-Ямбол от 1 януари премина прокуратурата в Тополовград, после и тази в Елхово.

Двамата кандидати обявиха, че сериозни проблеми с прехода не е имало. Дойчин Дойчев коментира и мерките по време на пандемията от COVID-19 и обяви, че прокуратурата се е оказала органът с най-адекватна и навременна реакция.

Коментарът за него бе, бе добре е ръководил ОП в първия мандат и се е държал като „пръв сред равни“. Иван Гешев додаде, че „не виждам причина за управленски промени и да се правят експерименти при положение, че нещо работи“.

Колегията обаче единодушно отхвърли кандудатурата на районния прокурор на Котел Александър Добрев за районен прокурор на Карнобат.

Той е начело на РП-Котел от 2018 г., а на въпрос защо се кандидатира за пост другаде, където няма стаж, отвърна, че и преди да оглави прокуратурата в Котел нито един ден е е работил там, но мотивацията му да Карнобат е да използва натрупания опит и да подпомогне РП в един труден за нея момент.

About De Fakto

Проверете също

Гешев пред прокурорите: Във време на разпад на държавността,  ние сме последната преграда пред беззаконието (допълнена)

Започна Общото събрание на прокурорите за избор на четирима членове в Прокурорската колегия на следващия …

Щатът Ню Йорк прие по-строги ограничения за носенето на огнестрелно оръжие

Сенатът на щата Ню Йорк одобри закон,  кйто забранява да се носят скрити оръжия на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.