Последни новини
Home / Законът / Братът на Лилана няма да плати гаранция, избра ареста като протест срещу обвинението

Братът на Лилана няма да плати гаранция, избра ареста като протест срещу обвинението

Defakto.bg
Александър Деянов, братът на някогашната певица Лилана, няма да плати определената му за последно от Апелативния специализиран съд 50 000 лева гаранция и е готов да влезе в ареста.
Това заявява самият Александър Деянов – Скилър в профила си във Фейсбук.
„Взех решението да НЕ плащам тази сума в знак на протест срещу несправедливото обвинение, повдигнато срещу мен.
Категорично отказвам да се снижа, докато бурята отмине, особено когато истината и документите са на моя страна, а съвестта ми е чиста“, пише Александър
И още: . „Вчера изтече 14-дневният срок, който ми беше даден, за да събера и да платя намалената ми гаранция от 100 000 лв. на 50 000 лв. Благодаря за предложената финансова подкрепа на всички приятели, които подадоха ръка, но аз вярвам, че има голям брой хора, които наистина имат нужда от дарения и за това не мога да приема предложената ми помощ. Получих възможно най-ценното от всички близки и познати – вашата подкрепа.

Вярвам, че това ще свърши съвсем скоро, ще има справедливост и ще си върна естествения ритъм на моя живот.

П.С. След като съм взел това решение, не съм наясно какво ме очаква, но утре в 10:30 съм с багажа си пред ареста ”М-р Г. Векилски”.

Александър Деянов – Скилър“.

Александър е обвинен като участник в организирана престъпна група за точене на средства по европрограмата за иновации, в която влизала и сестра му Лиляна Деянова, някогашната певица Лилана. За тартор от спецпрокуратурата е сочен съдружникът на Лиляна Мартин Димитров.

Александър единствен от тримата остава на свобода, на 5 май Апелативният специализиран съд намали определената му гаранция от 100 000 лева на 50 000 лева. А в „особено мнение“ съдия Даниела Росенова посочи, че няма убедителни данни който и да е от тримата да е извършил твърдяните престъпления. Нещо повече – в определението на мнозинството се казваше, че отсъстват доказателства срещу Александър, но все пак мярката му за неотклонение не бе отменена.

Лиляна Деянова и Мартин Димитров са категорични – твърдяното ОПГ е „изникнало“ след като те публично обвиниха АПИ в корупционни практики при обществената поръчка за електронни винетки.

Впечатли фактът, че ден след като и Апелативният специлизиран съд не откри данни за второто твърдяно престъпление – натиск и заплахи върху длъжностни лица от АПИ (по поръчката, в която дружеството на Деянова и Димитров е деквалифицирано), от Прокуратурата пуснаха подбрани „доказателства“ за това.

И още – при старта на разследването то публично бе свързано с личността на Васил Божков и оказвания върху него натиск да се върне в България. Божкомв е в Обединените арабки емирства, на свобода, със статут на пребиваващ там.

 

About De Fakto

Проверете също

Окръжен съд – Пловдив отказа на КПКОНПИ да конфискува 6,8 млн. лева на Вълчо Арабаджиев – син

Антикорупционната комисия ще трябва да плати и държавната такса по делото от над 272 хил. …

Доклад на Комитета против изтезанията: В България продължава да цари предубеждение към болните с психични разстройства

Комитетът за предотвратяване на изтезанията и нечовешкото отношение и наказание към Съвета на Европа представи …

2 коментара

  1. Николай

    Предпоследния абзац започва с грешка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

15 − 1 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.