Последни новини
Home / Законът / Тръгва прием на документи за първоначално назначаване на седем районни съдии

Тръгва прием на документи за първоначално назначаване на седем районни съдии

Defakto.bg

От 26.05.2020 г. /вторник/ започва приемът на документи по КОНКУРСА за първоначално назначаване и заемане на 7 /седем/ свободни длъжности „съдия” в районните съдилища, обявен с решения на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет по пр. № 7/25.02.2020 г. и пр. № 8/10.03.2020 г. Това съобщават от ВСС.

Конкурсът е за свободни длъжности в районните съдилища в Своге, Кърджали, Лом, Берковица, Велики Преслав, Айтос, Мадан.

В 14-дневен срок от датата на обнародване на конкурса в „Държавен вестник“ (бр. 47/22.05.2020 г.) до 05.06.2020 г. включително, кандидатите могат лично или чрез писмено упълномощен техен представител да подадат документи за участие в администрацията на Висшия съдебен съвет, ул. „Екзарх Йосиф” № 12, гр. София.

Необходимите за попълване образци, утвърдени с Наредба № 1 от 09.02.2017 г. за конкурсите за магистрати и за избор на административни ръководители в органите на съдебната власт, са публикувани на интернет страницата на ВСС в раздел Важно/Конкурсни процедури/Правила и образци на заявления. С последните изменения на Закона за съдебната власт (обн. в Държавен вестник, бр. 11 от 07.02.2020 г.) отпадна изискването на разпоредбата на чл. 181, ал. 4, т. 7 за прилагане към заявлението за участие в конкурса на най-малко две препоръки от юристи.

Достъпът на кандидатите за подаване на документи ще се осъществява през централния вход на сградата на ВСС, при съблюдаване на въведените противоепидемични мерки, а именно: спазване на физическа дистанция и влизане по един, хигиена на ръцете чрез задължително ползване на поставените дезинфектанти, както и носене на защитни предпазни маски. Документите на всеки кандидат следва да са подготвени и подредени предварително по реда на заявлението. С оглед необходимостта от полагане на подпис във входящ регистър, кандидатите следва да носят собствен химикал със син цвят.

 

About De Fakto

Проверете също

КПКОНПИ обяви (по запитване на медии) как дисциплинарно е уволнила сегашната шефка на кабинета на Рашков

Информация за Елена Фичерова-Караиванова, в момента началник на политическия кабинет на вътрешния министър Бойко Рашков, …

Бойко Рашков: Ще искам отстраняване на шефовете на службите. Позорно е по време “на жътва” да излязат в неплатен отпуск

 Гешев вече няма да има на подчинение служби от МВР, така както е подчинил прокуратурата …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.