Последни новини
Home / Законът / Тръгва прием на документи за първоначално назначаване на седем районни съдии

Тръгва прием на документи за първоначално назначаване на седем районни съдии

Defakto.bg

От 26.05.2020 г. /вторник/ започва приемът на документи по КОНКУРСА за първоначално назначаване и заемане на 7 /седем/ свободни длъжности „съдия” в районните съдилища, обявен с решения на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет по пр. № 7/25.02.2020 г. и пр. № 8/10.03.2020 г. Това съобщават от ВСС.

Конкурсът е за свободни длъжности в районните съдилища в Своге, Кърджали, Лом, Берковица, Велики Преслав, Айтос, Мадан.

В 14-дневен срок от датата на обнародване на конкурса в „Държавен вестник“ (бр. 47/22.05.2020 г.) до 05.06.2020 г. включително, кандидатите могат лично или чрез писмено упълномощен техен представител да подадат документи за участие в администрацията на Висшия съдебен съвет, ул. „Екзарх Йосиф“ № 12, гр. София.

Необходимите за попълване образци, утвърдени с Наредба № 1 от 09.02.2017 г. за конкурсите за магистрати и за избор на административни ръководители в органите на съдебната власт, са публикувани на интернет страницата на ВСС в раздел Важно/Конкурсни процедури/Правила и образци на заявления. С последните изменения на Закона за съдебната власт (обн. в Държавен вестник, бр. 11 от 07.02.2020 г.) отпадна изискването на разпоредбата на чл. 181, ал. 4, т. 7 за прилагане към заявлението за участие в конкурса на най-малко две препоръки от юристи.

Достъпът на кандидатите за подаване на документи ще се осъществява през централния вход на сградата на ВСС, при съблюдаване на въведените противоепидемични мерки, а именно: спазване на физическа дистанция и влизане по един, хигиена на ръцете чрез задължително ползване на поставените дезинфектанти, както и носене на защитни предпазни маски. Документите на всеки кандидат следва да са подготвени и подредени предварително по реда на заявлението. С оглед необходимостта от полагане на подпис във входящ регистър, кандидатите следва да носят собствен химикал със син цвят.

 

About De Fakto

Проверете също

Следователят Бойко Атанасов атакува като нищожен избора на следователите за член на ВСС, делото насрочено за 14 юли

За 14 юли  2022 г. е насрочено заседание по делото, образувано по жалба на Бойко …

На 1 юли президентът Радев връчва мандат на кандидата на „Продължаваме промяната“

Президентът Румен Радев ще връчи мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.