Последни новини
Home / Законът / Спецсъдът пусна с „подписка“ задържани с подкуп полицаи, прокуратурата ще протестира

Спецсъдът пусна с „подписка“ задържани с подкуп полицаи, прокуратурата ще протестира

Defakto.bg

Специализираният наказателен  съд е пуснал на свобода  с „подписка“ задържаните миналата седмица с подкуп разследващи полицаи от граничния пункт „Калотина“ и служителка в столично заведение .  Прокуратурата ще протестира решението, стана ясно на брифинг на  спецпрокуратурата и служители на Дирекцията „Вътрешна сигурност“.

Служителите на МВР са поискали подкуп от лица, разследвани за трафик на  мигранти, за да бъдат прекратени делата им. Първоначалната сума била 4000 лв., но след това я намалили на 2 000 лева.  Парите трябвало да бъдат  легализирани през заведението на близка на един от граничните полицаи, но в последна сметка изкушението надделяло и те са взели  предварително белязаните пари,  заяви   директорът на Дирекция „Вътрешна сигурност“ Стефан Банков.

Изяснено бе, че  не става дума за редови полицейски служители, а за разследващи полицаи с дългогодишен стаж в МВР.  Единият е имал стаж и в ДАНС, и в ГДБОП,  и се е занимавал с  разследване над 10 години, а вторият от две.   Наблюдението над тях започнало след множество  сигнали за злоупотреби, които все не били доказвани, но в този случай операцията се увенчала  с успех.   Полицаите оправдавали искания подкуп с магистрати, на които трябвало да дадат пари, за да се прекратят делата.  Ангел Кънев от Специализираната прокуратурата категорично заяви, че няма замесени магистрати в престъпната дейност.

На всички обвиняеми са подгинати обвинения за вторична престъпна дейност.  Прокуратурата ще протестира това решение с оглед на новите доказателства, каза Кънев.

 

About De Fakto

Проверете също

ВКС образува тълкувателно дело по защитата на правото на интелектуална собственост

Във ВКС бе образувано тълкувателно дело по въпрос, свързан с производствата по защита на правото …

Ген.адвокат по българско дело: Съдът трябва да изясни дали прокуратурата защитава обществен интерес като използва лични данни по дело срещу нея

Могат ли в хода на наказателно производство да се обработват лични данни на лица в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.