Последни новини
Home / Законът / Спецсъдът пусна с „подписка“ задържани с подкуп полицаи, прокуратурата ще протестира

Спецсъдът пусна с „подписка“ задържани с подкуп полицаи, прокуратурата ще протестира

Defakto.bg

Специализираният наказателен  съд е пуснал на свобода  с „подписка“ задържаните миналата седмица с подкуп разследващи полицаи от граничния пункт „Калотина“ и служителка в столично заведение .  Прокуратурата ще протестира решението, стана ясно на брифинг на  спецпрокуратурата и служители на Дирекцията „Вътрешна сигурност“.

Служителите на МВР са поискали подкуп от лица, разследвани за трафик на  мигранти, за да бъдат прекратени делата им. Първоначалната сума била 4000 лв., но след това я намалили на 2 000 лева.  Парите трябвало да бъдат  легализирани през заведението на близка на един от граничните полицаи, но в последна сметка изкушението надделяло и те са взели  предварително белязаните пари,  заяви   директорът на Дирекция „Вътрешна сигурност“ Стефан Банков.

Изяснено бе, че  не става дума за редови полицейски служители, а за разследващи полицаи с дългогодишен стаж в МВР.  Единият е имал стаж и в ДАНС, и в ГДБОП,  и се е занимавал с  разследване над 10 години, а вторият от две.   Наблюдението над тях започнало след множество  сигнали за злоупотреби, които все не били доказвани, но в този случай операцията се увенчала  с успех.   Полицаите оправдавали искания подкуп с магистрати, на които трябвало да дадат пари, за да се прекратят делата.  Ангел Кънев от Специализираната прокуратурата категорично заяви, че няма замесени магистрати в престъпната дейност.

На всички обвиняеми са подгинати обвинения за вторична престъпна дейност.  Прокуратурата ще протестира това решение с оглед на новите доказателства, каза Кънев.

 

About De Fakto

Проверете също

Адв. Ина Лулчева подаде оставка от ВАдС: Не желая да бъда в адвокатския съвет на Валя Гигова, „за да владея адвокатурата“

Известният  наказателен адвокат  Ина Лулчева подаде оставка от ВАдС и от поста на негов зам. …

Президентът към адвокатите: С ваша помощ трябва да се сложи край на паралелното правосъдие в частни клубове

Общото събрание на адвокатите поиска спешни законодателни промени за адвокатските възнаграждения За мен е привилегия …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.