Последни новини
Home / Законът / Съдия Красимира Милачкова номинирана за служител на правосъдието в миротворчески операции на ООН

Съдия Красимира Милачкова номинирана за служител на правосъдието в миротворчески операции на ООН

Defakto.bg

Красимира Милачкова от Административен съд – София-град е нашият кандидат за участие в процедура за подбор, обявена от Секретариата на Организацията на обединените нации. Конкретно става дума за позицията  „служител по въпросите на правосъдието към множество операции на ООН по поддържане на мира“.

Номинацията на съдия Милачкова бе гласувана единодушно днес от Съдийската колегия на ВСС, документите й ще бъдат предоставени на Министерството на външните работи за препращането им по съответния ред.

От ВСС добавят:

“Настоящата процедура е обявена от Секретариата на обединените нации сред три вакантни позиции за жени, експерти в сферата на правосъдието, към операции на ООН по поддържане на мира със статут на „експерти, предложени от държавите членки“.  Тя е само за жени и цели да укрепи представителството на жените в списъка с предварително подбрани кандидати и да улесни заемането на позиции към операции на ООН по поддържане на мира от висококвалифицирани жени, експерти в сферата на правосъдието.

Кандидатът – съдия Милачкова, в момента е на обучителен стаж в Европейския съд по правата на човека. Стажът ѝ и придобитият опит в областта на хуманитарното право ще бъдат полезни при евентуалното разглеждане от секретариата на ООН на нейната кандидатура за въпросната вакантна позиция”.

About De Fakto

Проверете също

Прокуратурата е прекратила разследването срещу бившия социален министър Емилия Масларова

Прокуратурата е прекратила дългогодишното разследване срещу бившия социален министър от кабинета “Станишев” Емилия Масларова, съобщи …

Конституционният съд обяви за обсъждане делото за “пола”, поискано върховни съдии

Конституционният съд обяви две дела за обсъждане по същество на 30  септември. Едното е  к.д.  …

Един коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.