Последни новини
Home / Законът / За трети път обявиха конкурс за шеф на Апелативната специализирана прокуратура

За трети път обявиха конкурс за шеф на Апелативната специализирана прокуратура

Defakto.bg

Рестарт на конкурса за нов ръководител на Апелативната специализирана прокуратура (АСП) обявиха кадровиците днес. Нов старт бе даден и на процедурата за окръжен прокурор на Враца.

Това ще е трета поред процедура за избор на шеф на АСП, след като на 20 май Прокурорската колегия не хареса нито един от двамата останали в надпреварата кандидати, а соченият за фаворит Николай Найденов се оттегли. Първият опит за назначаване на титуляр пък се провали през 2018 г., след оттеглянето на тогавашния градски прокурор на София Емилия Русинова. Отговорният пост е без постоянен ръководител от март 2018 г., след оставката на Даниела Попова.

В ход е и кандидатстването за шеф на първоинстанционната специализирана прокуратура, постът се оваканти след изненадващата оставка на Димитър Франтишек Петров.

Днес друг, избран от ВСС ръководител – на ОП – Добрич, Радослав Бухчев встъпи в длъжност, съобщиха от ПРБ.

И още: “Актът за встъпване в длъжност му бе връчен от апелативния прокурор на Варна Владимир Чавдаров пред целия колектив на Окръжната прокуратура в Добрич. Г-н Чавдаров пожела на новия окръжен прокурор на Добрич да управлява съобразно закона и справедливостта, както и здраве и успехи в първия му мандат като административен ръководител.

До момента Радослав Бухчев е бил прокурор в Окръжната прокуратура в Добрич, където постъпва през 2012 г. По време на близо 26-годишния юридически стаж новият окръжен прокурор на Добрич е бил е следовател, заместник-началник на отдел „Следствен“ в Добрич, юрисконсулт, адвокат.

Той бе избран от членовете на Висшия съдебен съвет измежду трима кандидати за длъжността”.

About De Fakto

Проверете също

Здравка Калайджиева: Няма по света прокуратура, която да избира председател на върховен съд

„Няма по света прокуратура, която да избира председател на върховен съд. Това е абсурдно и …

Етичната комисия на СУ “Кл. Охридски”: Петър Илиев е плагиатствал значително от дисертацията на Наталия Киселова

Предстои процедура по отстраняването му  от Юридическия факултет на  Софийския университет Заключението на Етичната комисия …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.