Последни новини
Home / Законът / Два конкурса за първоначално назначаване на съдии през юни, решенията са обнародвани

Два конкурса за първоначално назначаване на съдии през юни, решенията са обнародвани

Defakto.bg

Два конкурса за първоначално назначаване на съдии в окръжните съдилища ще се състоят през юни. Решението на Съдийската колегия от вторник днес е обнародвано в „Държавен вестник“, съобщават от ВСС.

Конкурсите бяха обявени в края на миналата година и са за по 1 бройка в Софийски градски съд – Гражданско отделение и в Окръжен съд – Враца, Наказателно отделение.

Допуснатите кандидати за СГС са били 19, но двама са се отказали. Тези за ОС-Враца са били 14, един се е отказал.

Съобщението на ВСС:

„Уведомяват се всички участници в конкурсите за първоначално назначаване на длъжност „съдия“ в Софийски градски съд – гражданска колегия и в Окръжен съд – Враца – наказателна колегия, че решенията на Съдийската колегия на ВСС по протокол № 17/02.06.2020 г. за определяне на датата, часа и мястото на провеждане на писмения изпит по всеки конкурс, са обнародвани в ДВ, бр. 51/05.06.2020 г., както следва:

• ЗА „СЪДИЯ“ В СОФИЙСКИ ГРАДСКИ СЪД – ГРАЖДАНСКА КОЛЕГИЯ – дата – 19 юни 2020 г. /петък/, час – 9:00 ч., място – зала № 201, сградата на Националния институт на правосъдието, ул. „Екзарх Йосиф“ № 14, гр. София

  • ЗА „СЪДИЯ“ В ОКРЪЖЕН СЪД – ВРАЦА – НАКАЗАТЕЛНА КОЛЕГИЯ – дата – 25 юни 2020 г. /четвъртък/, час – 9:00 ч., място – зала № 201, сградата на Националния институт на правосъдието, ул. „Екзарх Йосиф“ № 14, гр. София

Разпределението на кандидатите по зали е публикувано на интернет страницата на Висшия съдебен съвет, в раздел Важно/Конкурсни процедури.

Кандидатите ще се допускат в залата от 7:30 ч., след представяне на лична карта и полагане на подпис в присъствен списък. Същите следва да спазват реда и условията за провеждане на писмените изпити, регламентирани в Раздел ІІІ на Наредба № 1 от 09.02.2017 г. за конкурсите за магистрати и за избор на административни ръководители в органите на съдебната власт.

Съгласно Наредбата, в изпитната зала няма да бъдат допускани кандидати с мобилни телефони, компютри или други технически устройства, както и не се разрешава ползването на съдебни и тълкувателни решения или друга съдебна практика. В тази връзка явяващите се на изпита кандидати следва да носят нормативни актове без такива приложения или при наличие на такава практика същата да е ограничена по начин, непозволяващ ползването й.

Писмените изпити ще се проведат при съобразяване на действащите противоепидемичните мерки, както и при съблюдаване заповедите на министъра на здравеопазването относно използването на лични предпазни средства.“

About De Fakto

Проверете също

Прокуратурата е прекратила разследването за щадящите ковид тестове за деца поради липса на престъпление

Прокуратурата е прекратила разследването за щадящите ковид тестове за деца, съобщава държавното обвинение за БТА. …

Потвърдено: Лидерът на партия Атака Волен Сидеров е осъден на 5000 лв. глоба за обида и клевета на Искрен Веселинов

Софийски градски съд потвърди осъдителната присъда на Волен Сиделов, произнесена от Софийски районен съд  за …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

sixteen − one =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.