Последни новини
Home / Законът / СГС остави под “домашен арест” извършител на убийството в столичния кв. „Димитър Миленков“

СГС остави под “домашен арест” извършител на убийството в столичния кв. „Димитър Миленков“

Defakto.bg

Софийски е оставил под под “домашен арест” Атанас Георгиев, обвинен за убийство по непредпазливост на 16-годишно момче в столичния кв. „Димитър Миленков“. Миналия четвъртък момчето загина след удар в гърдите, нанесен му от  обвиняемия  28-годишен мъж.

Загиналият тийнейджър  и негов  братовчед случайно срещнали Атанас в квартала. По думите на свидетели нападателят се засилил към младежа и го ударил в гърдите, след това опитал да му окаже помощ.

От съобщение на СГС се разбира, че  Георгиев не отриче авторството на  деянието. Съдът също приема, че от събраните до този момент доказателства, може да се направи обосновано предположение, че имено Атанас Георгиев е извършител на убийството. Към момента обаче няма данни да е целял смъртта на загиналия. Обвинението, което му е повдигнато е за това, че умишлено е ударил и то само веднъж пострадалия, но не е имал за цел да го убие. Според свидетелски показания, обвиняемият дори се е опитал да помогне, като е правил сърдечен масаж. В случая се касае за един удар и то според свидетели с лявата ръка.

Съдът приема още,че опасността от извършване на престъпление не е голяма, тъй като предишното осъждане на Георгиев не е за тежко престъпление по смисъла на закона, а е за шофиране след като книжката му е отнета. Не е налице и опасност от укриване,  тъй като обвиняемият има установен адрес, самоличност и достатъчно задържащи фактори – жена и две деца, за които ще има възможност да се грижи докато е под домашен ареста.

Определението на съда ще бъде  протестирано от прокуратурата  пред САС в тридневен срок.

 

About De Fakto

Проверете също

16 въпроса към единствения кандидат за съдебния съвет, включително за служебния мандат в НИП

Общо 16 въпроса са поставени дотук към единствения кандидат за член на ВСС от квотата …

В крайна сметка: Обявен е само конкурс за преместване в районните прокуратури

Прокурорската колегия на ВСС излезе с уточнения за обявените вчера от нея конкурси. Поводът са …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.