Последни новини
Home / Законът / СГС остави под „домашен арест“ извършител на убийството в столичния кв. „Димитър Миленков“

СГС остави под „домашен арест“ извършител на убийството в столичния кв. „Димитър Миленков“

Defakto.bg

Софийски е оставил под под „домашен арест“ Атанас Георгиев, обвинен за убийство по непредпазливост на 16-годишно момче в столичния кв. „Димитър Миленков“. Миналия четвъртък момчето загина след удар в гърдите, нанесен му от  обвиняемия  28-годишен мъж.

Загиналият тийнейджър  и негов  братовчед случайно срещнали Атанас в квартала. По думите на свидетели нападателят се засилил към младежа и го ударил в гърдите, след това опитал да му окаже помощ.

От съобщение на СГС се разбира, че  Георгиев не отриче авторството на  деянието. Съдът също приема, че от събраните до този момент доказателства, може да се направи обосновано предположение, че имено Атанас Георгиев е извършител на убийството. Към момента обаче няма данни да е целял смъртта на загиналия. Обвинението, което му е повдигнато е за това, че умишлено е ударил и то само веднъж пострадалия, но не е имал за цел да го убие. Според свидетелски показания, обвиняемият дори се е опитал да помогне, като е правил сърдечен масаж. В случая се касае за един удар и то според свидетели с лявата ръка.

Съдът приема още,че опасността от извършване на престъпление не е голяма, тъй като предишното осъждане на Георгиев не е за тежко престъпление по смисъла на закона, а е за шофиране след като книжката му е отнета. Не е налице и опасност от укриване,  тъй като обвиняемият има установен адрес, самоличност и достатъчно задържащи фактори – жена и две деца, за които ще има възможност да се грижи докато е под домашен ареста.

Определението на съда ще бъде  протестирано от прокуратурата  пред САС в тридневен срок.

 

About De Fakto

Проверете също

Прокуратурата е образувала 19 досъдебни производства за търговия с гласове, един е с повдигнато обвинение

Прокуратурата съобщи, че  подновява практиката си от предишни избори да оповестява информация за образуваните дела …

А.Василев и Т. Йорданов по взаимно съгласие спряха делото за клевета, заведено за 250 хил. лв., от първия срещу втория

По взаимно съгласие бившият финансов министър Асен Василев ( „Продължаваме промяната“) и Тошко Йорданов, зам.-председателя …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.