Последни новини
Home / Законът / Запори за баща и синове Станоеви (Бирмите) по искания на КПКОНПИ

Запори за баща и синове Станоеви (Бирмите) по искания на КПКОНПИ

Defakto.bg

Запори на дружествени дялове, на лек автомобил „Порше Кайен“ и на възбрана на имот в Несебър са постановили три окръжни съдилища спрямо баща и синове Станоеви, известни като Бирмите. За обезпечителните мерки информират от КПКОНПИ.

През 2018 г. Евлоги Станоев и синовете му Антон и Георги бяха обвинени за организирана група за нелегални цигари и пране на пари. Бащата – Голямата Бирма и големият син Антон – Средната Бирма се предават в полицията, Антон изкарва няколко дни в ареста и е освободен срещу гаранция, Евлоги също не е зад решетките. Георги – Малката Бирма успява да се укрие в Дубай. През есента на миналата година обаче Георги Станоев сам се предава на властите в Обединените арабски емирства. Случаят с Малката Бирма бе припомнян след поисканата екстрадиция на Васил Божков от ОАЕ – че арабските емирства са разрешили предаване само на един българин и то по негово желание.

Съобщението на КПКОНПИ:

Три окръжни съдилища уважиха искания на КПКОНПИ за налагане на обезпечителни мерки по отношение на имущество, принадлежащо на Евлоги Станоев, Антон Станоев и Георги Станоев. Лицата са обвинени от Прокуратурата за участие в организирана престъпна група за разпространение на акцизни стоки без бандерол и за пране на пари (чл. 234 и чл. 254 от НК).

Четири запора на дружествени дялове на стойност 507 894 лв. са допуснати от Бургаския окръжен съд като обезпечение на имущество, което принадлежи на отнемане, по отношение на Евлоги Станоев. Те са от фирмите „Еста Трейд“ ЕООД, „Съни Естейст“ ЕООД, „Дрийм 2007“ ЕООД и „Скалата – 04“ ЕООД.

Окръжен съд – Благоевград е допуснал запори върху дружествени дялове и възбрани върху сгради на обща стойност 209 455 лв. по отношение на Антон Станоев. Дружествените дялове са на „Веджитейбълс“ ЕООД, „Джи Пи Груп – 2010“ ЕООД, „Фишленд България“ ЕООД, а сградите са един апартамент в гр. Разлог, две летни вили и етаж от административна сграда в с. Студена, общ. Свиленград, както и имоти с предназначение за земеделски нужди в общините Свиленград и Брезово. Наложени са запори и върху четири леки автомобила.

Софийски градски съд със свое определение е допуснал обезпечителни мерки по отношение на Георги Станоев. Наложен е запор на дружествени дялове на фирма „Гес 2010“ ЕООД и възбрана върху поземлен имот в с. Панчарево, Столична община.

По отношение на Евлоги Станоев и Георги Станоев са допуснати и възбрани върху недвижими имоти в гр. Несебър, както и запор на лек автомобил „Порше Кайен“.

Всички запори и възбрани са вписани в съответните Служби по вписванията.

 

 

About De Fakto

Проверете също

Следователят Бойко Атанасов атакува като нищожен избора на следователите за член на ВСС, делото насрочено за 14 юли

За 14 юли  2022 г. е насрочено заседание по делото, образувано по жалба на Бойко …

На 1 юли президентът Радев връчва мандат на кандидата на „Продължаваме промяната“

Президентът Румен Радев ще връчи мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.