Последни новини
Home / Законът / Конкурсът за младши съдии – през юли, в сградата на Интер Еспо Център

Конкурсът за младши съдии – през юли, в сградата на Интер Еспо Център

Defakto.bg

На 4 юли от 9 ч. ще се проведе писменият изпит по конкурса за 29 младши съдии в окръжните съдилища. Той няма да е в сградата на Софийския университет заради невъзможност за изпълнение на противоепидемичните мерки и най-вече осигуряването на отстояние от поне 1,5 метра между кандидатите. Че изпитът няма как да е в СУ се е произнесъл главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев.

Изпитът ще е в сградата на Интер Експо Център на бул. „Цариградско шосе“ 147, реши Съдийската колегия днес.

Допуснатите кандидати са 775 и сградата на центъра е от малкото, които могат да осигурят по два метра разстояние между тях по време на изпита, обясни Красимир Шекерджиев. Конкурсът веднъж вече беше насрочен за 4 април, но спрян заради извънредното положение в страната.

Очаквано, Съдийската колегия съкрати 31 щата за служители във Върховния касационен съд и ги прехвърли в Софийския апелативен съд заради смяната на управлението на Съдебната палата. Както Де факто писа, досегашните служители във ВКС се преместват в САС, като се запазват и възнагражденията им. Отложено бе единствено предложението за промяна в Класификатора на длъжностите в съдилищата, за да премине съгласувателна процедура. То е за допълване на правилата към класификатора, като се въведат експертни длъжности и в САС. В момента такива има само във върховните съдилища.

About De Fakto

Проверете също

В медиите от седмицата: Съдът обяви бруталните арести на студенти от лятото на протестите за незаконни

Арестът на студента Евгени Марчев, който бе и пребит от полицията по време на антиправителствените …

Бойко Рашков пред групата за мониторинг: Липсата на контрол върху главния прокурор е сериозен проблем за върховенството на правото

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков е заявил, че Главният прокурор е един от сериозните …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.