Последни новини
Home / Законът / Конкурсът за младши съдии – през юли, в сградата на Интер Еспо Център

Конкурсът за младши съдии – през юли, в сградата на Интер Еспо Център

Defakto.bg

На 4 юли от 9 ч. ще се проведе писменият изпит по конкурса за 29 младши съдии в окръжните съдилища. Той няма да е в сградата на Софийския университет заради невъзможност за изпълнение на противоепидемичните мерки и най-вече осигуряването на отстояние от поне 1,5 метра между кандидатите. Че изпитът няма как да е в СУ се е произнесъл главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев.

Изпитът ще е в сградата на Интер Експо Център на бул. “Цариградско шосе” 147, реши Съдийската колегия днес.

Допуснатите кандидати са 775 и сградата на центъра е от малкото, които могат да осигурят по два метра разстояние между тях по време на изпита, обясни Красимир Шекерджиев. Конкурсът веднъж вече беше насрочен за 4 април, но спрян заради извънредното положение в страната.

Очаквано, Съдийската колегия съкрати 31 щата за служители във Върховния касационен съд и ги прехвърли в Софийския апелативен съд заради смяната на управлението на Съдебната палата. Както Де факто писа, досегашните служители във ВКС се преместват в САС, като се запазват и възнагражденията им. Отложено бе единствено предложението за промяна в Класификатора на длъжностите в съдилищата, за да премине съгласувателна процедура. То е за допълване на правилата към класификатора, като се въведат експертни длъжности и в САС. В момента такива има само във върховните съдилища.

About De Fakto

Проверете също

Петър Илиев, за когото има съмнения за плагиатство, е предложен в новия кабинет

Адвокатът и преподавател в СУ Петър Илиев е сред имената в новия кабинет на “Има …

В правилника на НС: Депутатските заплати непипнати, засега. Без “нови” закони за второ четене, 6 наказания за неприлично поведение в зала

Временната комисия отказа да задължава главния прокурор да предоставя и данни от висящи разследвания Депутатските …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.