Последни новини
Home / Законът / Божков изпратил сигнала за “рекет, злоупотреба и изнудване” срещу Борисов и на европейската прокуратура

Божков изпратил сигнала за “рекет, злоупотреба и изнудване” срещу Борисов и на европейската прокуратура

Defakto.bg

Бизнесменът Васил Божков обяви във Фейсбук, че е подал сигнал и до европейската прокуратура за “рекет, злоупотреба и изнудване” към него от страна на управляващите в България.

От рекет към грабеж

В личния си профил той казва: ” Миналата седмица сигналът ми за рекет, злоупотреба с власт и изнудване е предаден и на българската Прокуратура, която бездейства.  Все още никой от тяхна страна не ме е потърсил на посочения адрес и телефон, за да свидетелствам и да предоставя доказателства. Ще продължа да търся справедливост и обективност и чрез правните комисии към ЕС, отговарящи за подобен род проблеми. Сигналът ми е подаден и до департамент Legal services към Европейската комисия. В техните правомощия е да назначат трима независими прокурора за независимо разследване“.

 Миналия петък бе оповестно съдържанието на сигнала на Божков до прокуратурата, президента, европейски институции, партии и и посолства,  в който твърди, че има снимков материал, записи и свидетели за това, че е предал 60 млн. лв. на премиера Бойко Борисов и министъра на финансите Владислав Горанов през последните три години. С различни политически средства обвиненият за 18 престопления бизнесмен е бил притискан  да плаща огромни суми, за да “откупи” правото си на хазартен бизнес.

Ще предоставя доказателствата, записите и свидетелските показания по този случай на компетентните институции. Така ще предотвратя натиск и изчезване на свидетели, заличаване на следите и унищожаване на доказателствата“, се казва в днешното съобщение на страницата на Божков във “Фейсбук”.

Писмото му е изпратено освен до държавното обвинение, до председателя на Народното събрание, президента, председателя на Върховния касационен съд, Висшия съдебен съвет, ГЕРБ, БСП, “Да, България” и до посолствата на САЩ и Великобритания.

БСП вчера обявиха, че внасят предложение за сформиране на парламентарна анкетна комисия за проверка на изнесените от Божков скандални факти за връзките му с властта. От  ГЕРБ обаче се канят да заобиколят конкретното искане с друга комисия,  която ще изяснява  “кой създаде Валентин Златев, Баневи, Бобокови, Божков, всичките кредитни милионери, подплатени от кадрите на ДС, защото те бяха в основата на този криминален преход”.

“За настроение” по-рано през деня обвиняемият Божков публикува и есемеси, за които твърди, че са между него и министър-председателя Бойко Борисов. В тях двамата говорят за Мая Манолова, която дни преди разговора  официално обяви, че ще се кандидатира за кмет на София и за двама футболисти на “Левски”.  “B B” и Божков  обсъждали  юношите на  клуба Илия Димитров и Атанас Кабов.  Имената им са изпратени на Божков от “B B”и са изписани на кирилица. Димитров и Кабов в момента са преотстъпени на “Витоша” Бистрица, където Борисов играе за ветераните.  В своя защита  Борисов обяви, че от 10 години ползва един и същ телефон, на който няма кирилица.

About De Fakto

Проверете също

Може ли да се облага превишението на разходите над приходите при “обикновена” ревизия на граждани, ще тълкува ВАС

НАП не може да начислява данъци за разходи, категоричен е Висшият адвокатски съвет Любопитен и …

Съдът на ЕС: Достъпът до трафичните данни е разрешен само по дела за тежка престъпност и сериозни заплахи за сигурността

Достъпът, за целите на наказателни разследвания, до съвкупност от данни от електронни съобщения за трафика …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.