Последни новини
Home / Законът / Задържана за подкуп е главната инспекторка от Агенцията по безопасност на храните в Силистра

Задържана за подкуп е главната инспекторка от Агенцията по безопасност на храните в Силистра

Defakto.bg

Задържана е  главна инспекторка на Българската агенция по безопасност на храните в Силистра за поискан и приет подкуп в размер на 1 110 лв., съобщават от пресцентъра на прокуратурата. Предстои привличането й към наказателна отговорност.

След шестмесечна разработка на районното управление на МВР в Тутракан и ОД на МВР в Силистра на  9 юни, при специализирана полицейска операция е била задържана главна инспекторка в Агенцията по безопасност на храните в Тутракан.  Това е станало непосредствено, след като 53-годишната д-р Ирена В. е поискала и приела подкуп от двама търговци, за да им издаде документи за извършване на търговска дейност.   Разработката е по сигнал на ТД на ДАНС в Силистра.

След  задържането на длъжностното лице е предприето и претърсване в дома й, откъдето служители на ОД на МВР в Силистра са иззели сумата от 1433 лева.

За момента служителката на  Агенцията по безопасност по храните в Тутракан е задържана за 24 часа.  Очаква се днес да  бъде привлечена към наказателна отговорност по образуваното досъдебно производство за подкуп по член 301 от Наказателния кодекс на Окръжната прокуратура в Силистра. Прокуратурата ще внесе искане в Силистренския окръжен съд за вземане на най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо 53-годишната ветеринарна лекарка – задържане под стража.

За доказване на искания и полученен подкуп  са използвани специални разузнавателни средства, които уличават д-р Ирена В. в престъплението. Тя е искала парите от търговците, като се е представяла под друго име. Едва вчера при реализацията далите подкупите са разбрали истинското име на главната инспекторка.

Действията по разследването продължават под ръководството на Окръжната прокуратура в Силистра.

About De Fakto

Проверете също

Гешев пред прокурорите: Във време на разпад на държавността,  ние сме последната преграда пред беззаконието (допълнена)

Започна Общото събрание на прокурорите за избор на четирима членове в Прокурорската колегия на следващия …

Щатът Ню Йорк прие по-строги ограничения за носенето на огнестрелно оръжие

Сенатът на щата Ню Йорк одобри закон,  кйто забранява да се носят скрити оръжия на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.