Последни новини
Home / Законът / Нов български университет с две нови издания на проф. Райна Николова по административното право и процес

Нов български университет с две нови издания на проф. Райна Николова по административното право и процес

Defakto.bg

Департамент „Право“ на Нов български университет оповести излизането от печат на две учебни помагала с автор проф. Райна Николова, д.н. – „Учебно помагало по административно право“ и „Учебно помагало по административен процес“.  Двете издания на НБУ разглеждат основните институти на административното и административнонаказателното право и процес, които се съдържат в конспекта за държавен изпит по публичноправни науки на специалност „Право“.

Книгите могат да бъдат намерени в разпространителската мрежа, както и да бъдат поръчани от Електронната книжарница на НБУ на адрес: www.bookshop.nbu.bg/bg/books/section/arts

Изданието „Учебно помагало по административно право“ разглежда основните институти на административното и административнонаказателното право, които се съдържат в конспекта за държавен изпит по публичноправни науки на специалността „Право“.

Изданието „Учебно помагало по административен процес“ разглежда основните правни институти на административноправния и на административнонаказателния процес, които се съдържат в конспекта за държавен изпит по публичноправни науки на специалността „Право“.

Райна Николова е доктор на юридическите науки и професор по административно право и административен процес в Нов български университет. Академичната ѝ кариера преминава още през Софийския университет „Св. Климент Охридски“, Югозападния университет „Неофит Рилски“ ­(Благоевград) и Висшето училище „Колеж по пощи и телекомуникации“ (София). В периода 1997–2003 г. е юрисконсулт и административен директор на Българската национална телевизия, а от 2004 до 2010 г. е член на Съвета за електронни медии.

Член е на Съюза на юристите в България и на Съюза на българските журналисти, както и участник в международни и национални научноизследователски проекти. Автор е на няколко монографии и на десетки статии и студии в специализирания научен и периодичен печат.

 

About De Fakto

Проверете също

Над 130 участници в Международна конференция „Стоп на омразата“ се обявиха за толерантност между хората

За мен е чест да открия конференцията „Стоп на речта на омразата“ с организатори Прокуратурата …

В ход е изпълнение на мерките по препоръките на ЕК, отчете Съветът за върховенство на правото

В ход е изпълнение на мерките по отправените от Европейската комисия препоръки с третия годишен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.