Последни новини
Home / Законът / Нов български университет с две нови издания на проф. Райна Николова по административното право и процес

Нов български университет с две нови издания на проф. Райна Николова по административното право и процес

Defakto.bg

Департамент „Право“ на Нов български университет оповести излизането от печат на две учебни помагала с автор проф. Райна Николова, д.н. – „Учебно помагало по административно право“ и „Учебно помагало по административен процес“.  Двете издания на НБУ разглеждат основните институти на административното и административнонаказателното право и процес, които се съдържат в конспекта за държавен изпит по публичноправни науки на специалност „Право“.

Книгите могат да бъдат намерени в разпространителската мрежа, както и да бъдат поръчани от Електронната книжарница на НБУ на адрес: www.bookshop.nbu.bg/bg/books/section/arts

Изданието „Учебно помагало по административно право“ разглежда основните институти на административното и административнонаказателното право, които се съдържат в конспекта за държавен изпит по публичноправни науки на специалността „Право“.

Изданието „Учебно помагало по административен процес“ разглежда основните правни институти на административноправния и на административнонаказателния процес, които се съдържат в конспекта за държавен изпит по публичноправни науки на специалността „Право“.

Райна Николова е доктор на юридическите науки и професор по административно право и административен процес в Нов български университет. Академичната ѝ кариера преминава още през Софийския университет „Св. Климент Охридски“, Югозападния университет „Неофит Рилски“ ­(Благоевград) и Висшето училище „Колеж по пощи и телекомуникации“ (София). В периода 1997–2003 г. е юрисконсулт и административен директор на Българската национална телевизия, а от 2004 до 2010 г. е член на Съвета за електронни медии.

Член е на Съюза на юристите в България и на Съюза на българските журналисти, както и участник в международни и национални научноизследователски проекти. Автор е на няколко монографии и на десетки статии и студии в специализирания научен и периодичен печат.

 

About De Fakto

Проверете също

Съдът на ЕС наложи на Полша глоба от  500 000 евро на ден за неизпъление на съдебна заповед

Съдия Росарио Силва де Лапуерта, зам.-председател на Съда на ЕС осъди Полша да заплаща на …

Съветът на Европа: България трябва да работи още по подобряване на условията в затворите

  Достъпът до медицинско обслужване, до хигиенни консумативи, до съд в делата за жестоко, нечовешко …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.