Последни новини
Home / Законът / Шофьор, залавян многократно с над 4 промила зад волана, договори шест месеца затвор и две години без книжка

Шофьор, залавян многократно с над 4 промила зад волана, договори шест месеца затвор и две години без книжка

Defakto.bg

Шест месеца „лишаване от свобода“, глоба от 1000  лева и лишаване от право да управлява МПС за срок от две години, е наказанието  наложено на подсъдимия М.Й., обвинен от Районна прокуратура – Елин Пелин за шофиране след употреба на алкохол.  Престъплението е извършено в срока за изтърпяване на наказание, наложено по административен ред, съобщи прокуратурата.

На 16.05.2020 г. М.Й. управлявал лек автомобил м. „Пежо“, когато бил спрян за проверка от органите на МВР. От направения тест  за употреба на алкохол било установено, че водачът шофирал под влияние на 4,52 промила. Бил му съставен акт за установяване на административно нарушение и иззети свидетелството му за управление на МПС, контролен талон към него, документите за автомобила, както и два броя регистрационни табели.

На следващия ден, 17.05.2020 г., полицейските служители от РУ на МВР гр. Елин Пелин забелязали, че по ул. „Иван Вазов“ в града се движи лек автомобил без поставени регистрационни табели. МПС било спряно за проверка, като органите на реда установили, че въпросната кола отново се управлява от М.Й., при положение, че срещу него вече има образувано досъдебно производство.  При тестването му за употреба на алкохол резултатът бил сходен с този от предишния ден – 4,56 промила.

В хода на разследването на обстоятелствата по наказателното производство е установено, че М.Й. вече е бил осъждан през 2018 г. за шофиране в нетрезво състояние и в  изпитателния срок  на наказанието,  наложено по предходно дело е извършил новите деяния.    Той се е признал за виновен и е сключил споразумение с Районна прокуратура – Елин Пелин, което съдът е одобрил. Приведено е в изпълнение и наказанието „лишаване от свобода“ от 2018 г. за срок от шест месеца, което е било отложено.

         Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда.

About De Fakto

Проверете също

Над 130 участници в Международна конференция „Стоп на омразата“ се обявиха за толерантност между хората

За мен е чест да открия конференцията „Стоп на речта на омразата“ с организатори Прокуратурата …

В ход е изпълнение на мерките по препоръките на ЕК, отчете Съветът за върховенство на правото

В ход е изпълнение на мерките по отправените от Европейската комисия препоръки с третия годишен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.