Последни новини
Home / Законът / Главният прокурор уверил близките на пострадалата жена при ПТП в Самоков, че прокуратурата работи усилно по случая

Главният прокурор уверил близките на пострадалата жена при ПТП в Самоков, че прокуратурата работи усилно по случая

Defakto.bg

 

Главният прокурор Иван Гешев се е срещнла с близки на пострадалата Неделка Ж. при пътно-транспортно произшествие (ПТП), станало на 12.06.2020 г. в Самоков, причинено от 24 -годишниа Виктор Делигълабов,   шофирал след употреба на наркотични вещества, съобщава прокуратурата.  Жената е настанена в болница и е в тежко състояние.

Иван Гешев е изразил съжаление за случилото се пред близките на пострадалата и ги е информирал, че прокуратурата протестира пред Окръжен съд – София мярката “домашен арест”, наложена от РС-Самоков.  На извършителя на ПТП-то е наложена забрана за напускане пределите на страната, а прокуратурата ще положи максимални усилия за бързото приключване на досъдебното производство и  доказване на обвинението в съда, научили близките.

В прокуратурата обмислят дали да не бъде преквалифициран случаят в по-тежък.

„Досъдебното производство е взето под специален надзор от Върховна касационна прокуратура. Наблюдаващият прокурор ще анализира събраните до момента доказателства и ще прецени дали да преквалифицира обвинението“, коментира пред журналисти говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Гешев е запознал  близките на пострадалата с предложението, отправено към представителите на изпълнителната и законодателната  власт за изменение и допълнение на Наказателния кодекс, в частта му за престъпления по транспорта.  Те предвиждат наказания от 15 до 20 години  лишаване от свобода или доживотен затвор за умишлено причиняване на смърт на едно или повече лица при управление на превозно средство след употреба на алкохол с концентрация над 2 на хиляда; при управление на превозно средство след употреба на наркотични вещества; при липса на необходимата правоспособност или при превишаване на разрешената скорост на движение с повече от 50 км/ч.,напомнят от прокуратурата

About De Fakto

Проверете също

Над 130 участници в Международна конференция „Стоп на омразата“ се обявиха за толерантност между хората

За мен е чест да открия конференцията „Стоп на речта на омразата“ с организатори Прокуратурата …

В ход е изпълнение на мерките по препоръките на ЕК, отчете Съветът за върховенство на правото

В ход е изпълнение на мерките по отправените от Европейската комисия препоръки с третия годишен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.