Последни новини
Home / Законът / Божков: За три години съм предал 67 милиона в брой на Борисов и Горанов

Божков: За три години съм предал 67 милиона в брой на Борисов и Горанов

Defakto.bg

Прокуратурата бездейства, казва хазартният бос

Обвиняемият бизнесмен Васил Божков публикува във фейсбук извлечения от личната си банковата си сметка за  над 67 млн. лв. в брой (след платени данъци), уточнява той.  Това е  сумата, която е предавал  на Владислав Иванов Горанов и Бойко Методиев Борисов, чрез посочени от него лица само за последните 3 години,  се разбира от изявлението му.

Божков представя няколко страници банкови извлечения, от които се вижда,  че редовно е теглил огромни суми от личната си сметка.  Трансакциите са  от втори май на 2017 г. – за 80 000 лв., а последното е 30 декември на 2019 г. – за 400 000 лв.  В междинните страници има тегления и от суми, които превишават 1 500 000 лв. Най-много пари Божков е изтеглил на два пъти – на 5.12.2019 г. и на 21.12.2017г. – и двата пъти по 2,5 милиона лева.

Бизнесменът с 18 обвинения, казва, че може да докаже подкупите, но до момента не е сторил това, защото прокуратурата не го е потърсила.

Телефонът, адресът и местоположението ми са им предоставени, но все още никой не ме е потърсил за показания и за доказателства. Въпреки публичните доказателства и признания Гешев продължава да демонстрира неделимостта и зависимостта си от управляващатахунта. Законът явно не важи за БМБ, VG и Менда, които трябва да бъдат отстранени от заеманите длъжности и задържани, за да не възпрепятстват разследването. Бъдете смели“,  пише Божков.

Извлечения от личната сметка  на Божков, който той твърди, че е готов да докаже пред прокуратурата, че е предавал парите  на Борисов и Горанов.  Тя обаче не проявява интерес, казва той.

Преди няколко дни бившият хазартен бос се разкая, че през 2014 година се е поддал на рекет и изнудване от „управляващата хунта“, за да запази бизнеса си. Когато казал „не“, бил обявен за престъпник, по думите му.

Това е вторият път, когато той показва банкови извлечение, намеквайки, че парите от тях са отишли за изплащане на практически подкупи към действащи политически лица около премиера Борисов.  На 2 юни Божков публикува 8 извлечения, които показваха тегления на обща стойност от 11 млн. лв.  Тогава Божков питаше риторично „Къде са парите?“.  В сигнала си за изнудване до прокуратурата, посолства, партии и европейски служби, имената на Борисов, Горанов и Стоянова трайно присъстват.

Интересно, световна практика е органите на разследването да наострят уши към  признанията на заподозрени в крупни престъпления, защото са неоценими свидетели за същинските мащаби на машинациите по високите етажи на властта.

Изглежда европейските служби ще научат преди нашите истината за рушветите, които обвиненият в 18 престъпления бизнесмен иска да освети, но на родна почва интересът ( поне засега) не е голям,  въпреки уверенията на главния прокурор, че сигналът на Божков се проверява.

Съобщението: Вече втора седмица Прокуратурата бездейства след подадения от мен сигнал. Телефонът, адресът и местоположението ми са им предоставени, но все още никой не ме е потърсил за показания и за доказателства.
Въпреки публичните доказателства и признания Гешев продължава да демонстрира неделимостта и зависимостта си от управляващата #хунта. Законът явно не важи за БМБ, VG и Менда, които трябва да бъдат отстранени от заеманите длъжности и задържани, за да не възпрепятстват разследването.
#БъдетеСмели

P.S. Това са извлеченията от личната ми сметка, които доказват изтеглените над 67 млн. лв. в брой (след платени данъци). Сумата, която съм предал на Владислав Иванов Горанов и Бойко Методиев Борисов, чрез посочени от него лица само за последните 3 години.

 

About De Fakto

Проверете също

Особено мнение: Защо разпоредбата за отнемане на лиценз по Закона за частната охранителна дейност нарушава Конституцията

Конституционинят съд отхвърли искането на 3-членен състав на ВАС  за съд за установяване на противоконституционност …

Антон Славчев спечели конкурс за прокурор в СГП, Дани Каназирева – извън списъка на печелившите

 Класирането на кандидатите в конкурса за първоначално назначаване и заемане на 10 длъжности „прокурор“ в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

four × 3 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.