Последни новини
Home / Законът / Божков: За три години съм предал 67 милиона в брой на Борисов и Горанов

Божков: За три години съм предал 67 милиона в брой на Борисов и Горанов

Defakto.bg

Прокуратурата бездейства, казва хазартният бос

Обвиняемият бизнесмен Васил Божков публикува във фейсбук извлечения от личната си банковата си сметка за  над 67 млн. лв. в брой (след платени данъци), уточнява той.  Това е  сумата, която е предавал  на Владислав Иванов Горанов и Бойко Методиев Борисов, чрез посочени от него лица само за последните 3 години,  се разбира от изявлението му.

Божков представя няколко страници банкови извлечения, от които се вижда,  че редовно е теглил огромни суми от личната си сметка.  Трансакциите са  от втори май на 2017 г. – за 80 000 лв., а последното е 30 декември на 2019 г. – за 400 000 лв.  В междинните страници има тегления и от суми, които превишават 1 500 000 лв. Най-много пари Божков е изтеглил на два пъти – на 5.12.2019 г. и на 21.12.2017г. – и двата пъти по 2,5 милиона лева.

Бизнесменът с 18 обвинения, казва, че може да докаже подкупите, но до момента не е сторил това, защото прокуратурата не го е потърсила.

Телефонът, адресът и местоположението ми са им предоставени, но все още никой не ме е потърсил за показания и за доказателства. Въпреки публичните доказателства и признания Гешев продължава да демонстрира неделимостта и зависимостта си от управляващатахунта. Законът явно не важи за БМБ, VG и Менда, които трябва да бъдат отстранени от заеманите длъжности и задържани, за да не възпрепятстват разследването. Бъдете смели“,  пише Божков.

Извлечения от личната сметка  на Божков, който той твърди, че е готов да докаже пред прокуратурата, че е предавал парите  на Борисов и Горанов.  Тя обаче не проявява интерес, казва той.

Преди няколко дни бившият хазартен бос се разкая, че през 2014 година се е поддал на рекет и изнудване от “управляващата хунта”, за да запази бизнеса си. Когато казал “не”, бил обявен за престъпник, по думите му.

Това е вторият път, когато той показва банкови извлечение, намеквайки, че парите от тях са отишли за изплащане на практически подкупи към действащи политически лица около премиера Борисов.  На 2 юни Божков публикува 8 извлечения, които показваха тегления на обща стойност от 11 млн. лв.  Тогава Божков питаше риторично “Къде са парите?”.  В сигнала си за изнудване до прокуратурата, посолства, партии и европейски служби, имената на Борисов, Горанов и Стоянова трайно присъстват.

Интересно, световна практика е органите на разследването да наострят уши към  признанията на заподозрени в крупни престъпления, защото са неоценими свидетели за същинските мащаби на машинациите по високите етажи на властта.

Изглежда европейските служби ще научат преди нашите истината за рушветите, които обвиненият в 18 престъпления бизнесмен иска да освети, но на родна почва интересът ( поне засега) не е голям,  въпреки уверенията на главния прокурор, че сигналът на Божков се проверява.

Съобщението: Вече втора седмица Прокуратурата бездейства след подадения от мен сигнал. Телефонът, адресът и местоположението ми са им предоставени, но все още никой не ме е потърсил за показания и за доказателства.
Въпреки публичните доказателства и признания Гешев продължава да демонстрира неделимостта и зависимостта си от управляващата #хунта. Законът явно не важи за БМБ, VG и Менда, които трябва да бъдат отстранени от заеманите длъжности и задържани, за да не възпрепятстват разследването.
#БъдетеСмели

P.S. Това са извлеченията от личната ми сметка, които доказват изтеглените над 67 млн. лв. в брой (след платени данъци). Сумата, която съм предал на Владислав Иванов Горанов и Бойко Методиев Борисов, чрез посочени от него лица само за последните 3 години.

 

About De Fakto

Проверете също

Единственият кандидат за ВСС се зарече да брани независимостта, призивите за бойкот на избора ще имат обратен ефект

Общо четири въпроса отправиха прокурори към Евгени Иванов Единственият кандидат за член на Прокурорската колегия …

Иван Гешев лаконично към Общото събрание: Да изберем във ВСС човек, който да отстоява нашите интереси и независимост

Главният прокурор отказа да отговаря на въпроси на журналисти – не било пресконференция С час …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.