Последни новини
Home / Законът / Задържан е хирург, разпространявал детска порнография

Задържан е хирург, разпространявал детска порнография

Defakto.bg

Лекар от хирургично отделение в добричка болница, д-р Артур Полшиков,  е бил задържан рано тази сутрин в дома си , след като е бил засечен да разпространява порнографски материали от болницата, в която работи по време на нощни дежурства, съобщава прокуратурата.

Престъпната дейност  е била установена от отдел „Киберпрестъпност“ в ГД БОП, след като е засечен IP-адрес, от който се теглят и разпространяват файлове, представляващи сексуална експлоатация на деца, някои от които на видима възраст под 14 години. IP-адресът се оказва на отделение в добричка болница. По работните графици в отделението, списък на лицата с достъп до Wi-Fi-мрежата на болничното отделение е установен като извършител д-р Полшиков.

Разследващите са установили, че престъплението е извършвано в периода от 2 октомври 2019 до 29 февруари тази година чрез интернет. Лекарят използвал електронна система, чрез която разпространил порнографски материали. При претърсване в дома му и в служебния му кабинет в добричката болница са иззети 3 лаптопа. На тях разследващите са установили 1,21 терабайта изтеглени порнографски материали и разпространени над 16 терабайта.

Районната прокуратура в Добрич вече го е привлякла към наказателна отговорност по досъдебно производство, образувано за престъпление по член 159, ал. 4, във връзка с ал. 2 от НК, извършено като продължавано деяние.

Хирургът е с  двойно гражданство и от девет години е в България. Прокуратурата  му е наложила забрана да напуска страната и му е наложила парична гаранция в размер на 1000 лева.

 

About De Fakto

Проверете също

Адвокатска колегия Смолян подкрепя призива на ОСА за защита на адв. Ина Лулчева от нападки на гл. прокурор Иван Гешев

   Адвокатите от Смолян настояват ВСС да се занимае с поведение на Иван Гешев, а …

ВКС : Конституционно нетърпимо е с проверки прокуратурата да навлиза в правомощията на изпълнителната власт

Съдебната  съдебната власт в лицето на прокуратурата навлиза в правомощията на друга (изпълнителната) власт, което …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.