Последни новини
Home / Законът / Задържан е хирург, разпространявал детска порнография

Задържан е хирург, разпространявал детска порнография

Defakto.bg

Лекар от хирургично отделение в добричка болница, д-р Артур Полшиков,  е бил задържан рано тази сутрин в дома си , след като е бил засечен да разпространява порнографски материали от болницата, в която работи по време на нощни дежурства, съобщава прокуратурата.

Престъпната дейност  е била установена от отдел „Киберпрестъпност“ в ГД БОП, след като е засечен IP-адрес, от който се теглят и разпространяват файлове, представляващи сексуална експлоатация на деца, някои от които на видима възраст под 14 години. IP-адресът се оказва на отделение в добричка болница. По работните графици в отделението, списък на лицата с достъп до Wi-Fi-мрежата на болничното отделение е установен като извършител д-р Полшиков.

Разследващите са установили, че престъплението е извършвано в периода от 2 октомври 2019 до 29 февруари тази година чрез интернет. Лекарят използвал електронна система, чрез която разпространил порнографски материали. При претърсване в дома му и в служебния му кабинет в добричката болница са иззети 3 лаптопа. На тях разследващите са установили 1,21 терабайта изтеглени порнографски материали и разпространени над 16 терабайта.

Районната прокуратура в Добрич вече го е привлякла към наказателна отговорност по досъдебно производство, образувано за престъпление по член 159, ал. 4, във връзка с ал. 2 от НК, извършено като продължавано деяние.

Хирургът е с  двойно гражданство и от девет години е в България. Прокуратурата  му е наложила забрана да напуска страната и му е наложила парична гаранция в размер на 1000 лева.

 

About De Fakto

Проверете също

Три нови заповеди на здравния министър: Маските – задължителни на закрито и открито, без шлемове и шалове

Три заповеди във връзка с актуалната епидемиологична обстановка издаде здравния министър Костадин Анеглов. От 1 …

Държавите от еврозоната могат да задължат администрацията си да приема плащания в брой, отказват само в обществен интерес

Държава членка от еврозоната може да задължи своята администрация да приема плащания в брой, но …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.