Последни новини
Home / Законът / Зам.-районен прокурор на София напусна с оставка, назначиха го за редови обвинител

Зам.-районен прокурор на София напусна с оставка, назначиха го за редови обвинител

Defakto.bg

Член на ръководството на най-голямата и натоварена районна прокуратура в страната – тази в София, напусна поста с оставка.

Молбата на Стоян Моневски бе допълнителна точка в дневния ред на Прокурорската колегия днес, кадровиците единодушно я удовлетвориха. После преназначиха Моневски за редови обвинител в СРП.

Той е зам.-районен прокурор от края на януари 2018 г., по щат заместниците в СРП са четирима. В момента една от тях – Невена Зартова изпълнява и функциите на районен прокурор. След оставката на Моневски реално заместниците остават двама.

СРП няма титулярен ръководител от края на миналата година, когато тогавашният районен прокурор на София Радослав Димов оглави Софийската апелативна прокуратура.

На обявения след това конкурс се яви само един кандидат – Деян Захариев от СРП, но през февруари тази година мнозинството от кадровиците не го одобри за поста. И процедурата за отговорната длъжност рестартира. Дотук желаещи за районен прокурор на София не са се появили, според публикуваното на страницата на ВСС, крайният срок за подаване на документи е 29 юни.

В същото време обвинители от СРП продължават да напускат, твърдят очевидци.

На заседанието си днес Прокурорската колегия повторно гласува временно отстраняване от длъжност на столичната следователка Надежда Куюмджиева, обвинена за хулиганство. Предложението е на Иван Гешев, а дотук се стигна, след като преди вземане на решение от колегията бяха пропуснали да посанят Куюмджиева на изслушване или да изпрати писмено становище, ако пожелае.

About De Fakto

Проверете също

Кьовеши иска „собствени“ следователи по делата и достъп до националните база данни за престъпността

Ръководителят на Европейската прокуратура Лаура Кьовеши настоя в четвъртък  за спешно преразглеждане на законодателството, уреждащо …

На първа инстанция: Осъдиха на 20 години „лишаване от свобода“ жена, опитала да убие 3-месечното си момченце

Окръжен съд – София е наложил 20 години „лишаване от свобода на М.Б. (на 21 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 + 2 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.