Последни новини
Home / Актуално / Бойко Рашков: Експертиза на записа с гласа на Борисов трябва да има, но резултатите ще са такива, каквито властта реши

Бойко Рашков: Експертиза на записа с гласа на Борисов трябва да има, но резултатите ще са такива, каквито властта реши

Defakto.bg

„Аудио записът и снимките, за които се твърди, че показват поведението и спалнята на премиера Бойко Борисов, трябва да привлекат вниманието на прокуратурата и службите, но и да има проверка,  резултатите от нея ще са такива, каквито властта реши.  Това заяви пред bTV  доц. Бойко Рашков, бивш  председател на Бюрото за контрол на СРС и екс директор на Националната следствена служба.

Той се съмнява и  в качеството на бъдещата експертиза на разпространения запис, в който се чува глас, наподобяващ този на  премиера Бойко Борисов. „Много е важно да  се направи добра експертиза, но тя трябва да е обективна, а за това е много трудно да се говори„,  каза  Рашков и продължи:

Виждам как министър-председателят се измъчва, тежко му е, оплаква се публично, че е подложен на репресия от неизвестни лица.  Докато бях  председател на Бюрото за контрол на СРС се установи, че  стотици, хиляди граждани са подслушвани незаконно.  Каква реакция имаше Борисов тогава?  Никаква. Тези нарушения, които бяха установени, не предизвикаха нищо,  а напротив  доведоха до това, че Борисов  предложи повторен мандат на сегашния началник на ДАНС.  Това беше реакцията му,  коментира  Рашков.

Напомни и изтеклите в началото на годината записи от разговор по телефона между президента Румен Радев и командира на Военновъздушните сили (ВСС) генерал-майор Цанко Стойков, в който двамата обсъждат как да се отговори на антикорупционната комисия за назначаването на сегашната съпруга на държавния глава за пиар във ВСС през 2014 г.   Тогава Борисов не реагира,  както направил вчера по време на извънредната пресконференция на ГЕРБ,  заяви Рашков.

Коментира и думите на Борисов,  че следва казаното му от дядо си или  баща си –   да не прави това, което не иска на него да му направят.  „Вместо това той избра свой главен прокурор, имам предвид Сотир Цацаров, който с всички сили се опитваше да ограничи правомощията на Бюрото за контрол на СРС„,  заключи  Рашков.

Но целта на  това правителство, което беше тогава и сега,  беше постигната  – хората, които, блокираха работата на бюрото, към днешна дата продължават да са в него и заради това то е един обезличен орган.  А Цацаров получи съответния пост,  обобщи  Бойко Рашков.

 

 

About De Fakto

Проверете също

Петчленен състав на ВАС окончателно отхвърли жалби срещу наредбата за наркотичните вещества

   Петчленен състав на Върховния административен съд остави в сила решение от 06.04.2022 г. по …

Крум Зарков в Брюксел: Питаха ме основно за главния прокурор и неговата позиция по конституционния ни ред

  В последните три месеца България е отнела 12 „златни“ паспорта, за други пет процедурата …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.