Последни новини
Home / Законът / Кадровиците: Носенето на маски в съдебните сгради беше и остава задължително!

Кадровиците: Носенето на маски в съдебните сгради беше и остава задължително!

Defakto.bg

Задължението за носенето на маски във всички съдебни сгради е неотменно и всички посетители трябва да го спазват.

Това бе обявено на заседание на Съдийската колегия на ВСС днес, по повод традиционната точка в дневния ред за „обсъждане на работата на колегията и органите на съдебната власт в рамките на извънредна епидемична обстановка“.

Въпросът бе подвигнат от председателя на ВКС Лозан Панов, който все още (до 15 юли) отговаря за управлението и стопанисването на Съдебната палата в София. Защото на входа охраната често се сблъсква с настоявания на влизащи да са без маски, обясни Панов. В тази връзка той се позова на последната заповед на здравния министър, по силата на която от днес носенето на маски на закрити обществени места отново е задължително. Като то не е било отменяно за обществения транспорт, медицинските заведения, аптеките.

Председателят на ВАС Георги Чолаков пък напомни: както и да са се променяли заповедите на здравния министър, гласуваните от колегията Правила и мерки за работата на съдилищата в условията на пандемия продължават да действат и „нямаме основания да ги променяме“.

А там изрично е разпоредено:

I.3. Всички влизащи в съдебните сгради трябва да носят маски (в случай че нямат, да бъдат осигурени и налични на входа). Предпазните средства за лица, които се явяват без такива се закупуват от всички органи, които се намират в една сграда.

 

About De Fakto

Проверете също

Прокуратурата ни е скъпа

  Екатерина Баксанова, Институт пазарна икономика Наличието на ефективно и автономно функциониращата прокуратура е ключова …

Истанбулската конвенция влиза в сила в целия Европейски съюз на 1 октомври

Истанбулската конвенция влиза в сила в целия Европейски съюз на 1 октомври, съобщи Европейската комисия. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

13 − 1 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.