Последни новини
Home / Законът / Избраха председатели на три районни съдилища – в Исперих, Раднево и Ямбол

Избраха председатели на три районни съдилища – в Исперих, Раднево и Ямбол

Defakto.bg

Три избора на председатели на районни съдилища- до един успешни проведе Съдийската колегия днес. И в трите имаше по един претендент.

За председател на РС-Исперих бе избрана Елица Бояджиева-Георгиева. Тя е съдия от 2001 г.,  от 2003 г. е в РС-Исперих, преди това е била адвокат. В съда в момента са само двама магистрати, имало е командирован младши съдия от Разград, но той вече бе назначен в друг регион.

Ръководител на РС-Раднево, покрай ръководния екип на който през годините имаше скандали, става Асен Цветанов. Той е съдия от Чирпан от 2015 г., преди това е бил младши в ОС-Стара Загора, в системата е от 2013 г.  Преди това е бил главен юрисконсулт в „Напоителни системи“ и другаде. Даде заявка за утвърждаване на престижа и авторитета на съда.

Председател на РС-Ямбол за втори мандат е Светлана Митрушева-Атанасова. Тя е в съда от 1999 г., била е и зам.-председател, а Георги Чолаков каза, че я познава като отличен професионалист още от времената, когато се е явявал пред нея като адвокат.

На снимката: Зала в РС-Исперих

 

 

About De Fakto

Проверете също

Прокуратурата ни е скъпа

  Екатерина Баксанова, Институт пазарна икономика Наличието на ефективно и автономно функциониращата прокуратура е ключова …

Истанбулската конвенция влиза в сила в целия Европейски съюз на 1 октомври

Истанбулската конвенция влиза в сила в целия Европейски съюз на 1 октомври, съобщи Европейската комисия. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 × three =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.