Последни новини
Home / Законът / Отличен 5.74 е общият успех на кандидатите за младши магистрати от випуск 2019/2020 на НИП

Отличен 5.74 е общият успех на кандидатите за младши магистрати от випуск 2019/2020 на НИП

Defakto.bg

Отличен 5.74 е общият успех на кандидатите за младши магистрати от випуск 2019/2020 на Националния институт на правосъдието, които днес получиха свидетелства за успешно завършване на курса за задължително първоначално обучение.

От 1 юли 28 младши съдии, 34 младши прокурори и 21 младши следователи започват работа в органите на съдебната власт.
Традиционният през последните години отличен общ успех от финалните изпити се потвърди и тази година, въпреки пандемията от коронавирус, заради която учебният процес се трансформира от присъствен в електронен дистанционен без ден прекъсване. Дори повече – за първи път в историята на Института петима кандидати за младши прокурори имат оценка 6.00 от финалния изпит. Натрупахте практически знания и придобихте увереност да търсите истината и да прилагате точно законите. Това трябва да ви прави още по-силни и уверени по вашия професионален път“, обърна се директорът на НИП Миглена Тачева към младшите магистрати.
Красимира Филипова, заместник на главния прокурор във ВКП, пожела на бъдещите младши прокурори и следователи да са все така мотивирани и да оценяват знанията и уменията, които са придобили по време на задължителното първоначално обучение в НИП – възможност, каквато преди години не е съществувала.
Пълният отличник на випуска младши прокурор Камен Александров (6.00) и отличниците сред младшите съдии – Маринела Маринова-Стоева (5.98), и сред младшите следователи – Александра Ножарова (5.75), бяха удостоени със статуетка „Отличник“.

За отличен успех четирима младши прокурори получиха златни значки, а младши съдия, деветима младши прокурори и двама младши следователи – сребърни значки. Всеки от завършилите получи плакет с магистратската клетва.

Миглена Тачева благодари на всички постоянни и временни преподаватели, които със своята отговорност и всеотдайност направиха трудната за всички съдебна учебна година много успешна. Постоянните преподаватели в НИП – прокурорите Диана Мицканова и Десислава Петрова – бяха удостоени с почетен знак „Златна Темида“. В историята на Института те са първите, обучавали бъдещи младши прокурори в продължение на 5 години – максималният по закон период. Плакети бяха връчени на постоянните преподаватели в Института Мария Димитрова, Татяна Грозданова- Чакърова и Румяна Тозова-Пейчева.

About De Fakto

Проверете също

С две особени мнения Конституционният съд отхвърли искане на състав на ВАС срещу oтнетия лиценз на „Делта гард“

Конституционният съд отхвърли искането на тричленен състав на Върховния административен съд за установяване на противоконституционност …

ССБ уточнява: Пленумът на ВСС може да бъде заменен от извънредно Общо събрание на Съдебния и Прокурорския съвет

В допълнително становище на Управителния съвет на Съюза на съдиите в България  по законопроекта за …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

three × one =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.