Последни новини
Home / Законът / Президентът: Декларациите на прокуратурата за независим и еднакъв подход катастрофират в действителността

Президентът: Декларациите на прокуратурата за независим и еднакъв подход катастрофират в действителността

Defakto.bg

Властта би трябвало да осъзнава, че крачи към пропастта, смята Румен Радев

Пред всяко управление има много рискове, но виждате, че има пробив в сигурността и то на управлението на държавата в лицето на министър-председателя. По този начин България се разкрива в изключително негативна светлина пред света, лепва се наистина позорно петно.   Това заяви  президентът Румен Радев  в Плиска в отговор на журналистически въпрос за срещата си в четвъртък с ръководствата на службите за сигурност, съобщи прессекретариатът на президентството. 

Според държавния глава,  именно службите за сигурност следва да изяснят цялата ситуация със записа и снимките с министър-председателя и какви мерки да се предприемат, така че това да не се допуска. „Такъв тип имидж на България навън ни представя едва ли не като мутренска държава. Изтрива усилията и лишенията на цяло едно поколение за нашата евроинтеграция“, заяви президентът.

Властта би  трябвало да осъзнава, че крачи към пропастта, защото кой нормален инвеститор ще вложи парите си в България, когато вижда, че тук се погазва законът.  Хиляди българи емигрираха, а сега вече ще започне да напуска и бизнесът, подчерта Румен Радев.

„Както виждате, за разлика от тук, световните медии вече се занимават с шкафчето и записите на премиера. Ако съдим по неговата логика, той не само трябва да млъкне, но и не трябва да се показва изобщо“, посочи още Румен Радев, помолен да коментира вчерашните изявления на министър-председателя.

След като пресата  в съседните държави отбеляза подобаващо записа,  снимките и чекмеджето със значително количество евра и др. в спалнята на премиера в Бояна,  вчера и „Гардиън“  почете събитията около премиера, като си подбра записа, в който Гласа  се заканва да „изгори“  Елена Йончева. Според изданието,  Борисов  може да бъде разследван за заплаха на депутат от опозицията.

Държавният глава подчерта, че прокуратурата постоянно прави декларации за еднакъв подход към всички, независимо от социално и обществено положение, което наистина гали ухото, но думите катастрофират в действителността. „Защото виждаме как се прилага абсолютно селективен подход, двойни стандарти и по отношение на казуси, и по отношение на тяхното „хвърляне“ в широкото публично пространство, или пък криене“, заяви Румен Радев. Президентът посочи, че по този начин се създава недоверие в хората и усещане за прокурорски рекет, а с такъв тип отношение не може да се възцари справедливост.

 

About De Fakto

Проверете също

Прокуратурата ни е скъпа

  Екатерина Баксанова, Институт пазарна икономика Наличието на ефективно и автономно функциониращата прокуратура е ключова …

Истанбулската конвенция влиза в сила в целия Европейски съюз на 1 октомври

Истанбулската конвенция влиза в сила в целия Европейски съюз на 1 октомври, съобщи Европейската комисия. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

1 + 12 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.