Последни новини
Home / Законът / Без кандидати да оглавят Специализираната прокуратура

Без кандидати да оглавят Специализираната прокуратура

Defakto.bg

Нито един кандидат не е депозирал дотук във ВСС документи в открития конкурс за ръководител на Специализираната прокуратура. Срокът изтече в края на деня вчера.

Единственият вариант евентуално да се появи претендент е да е изпратил документите си по пощата, обясниха от съдебния съвет. До изтичането на срока в деловодството на самия ВСС кандидатури не са постъпвали, бяха категорични оттам.

Вестта идва близо седмица, след като Прокурорската колегия изненадващо назначи за и.ф. шеф Христо Динев.

Изненадващо, защото някогашният градски прокурор на София Динев, подал оставка през 2016 г. заради влошено здраве, “смени” назначения на 13 май тази година за и.ф. шеф на Специализираната прокуратура Ангел Илиев. Той пък е бивш апелативен прокурор на София, в момента титулярен обвинител от Върховната административна прокуратура. На заседанието на колегията обяснения за ротацията нямаше.

Постът начело на Специализираната прокуратура, която вече води всички “гръмки” делаq се оваканти също на 13 май, когато – отново изненадващо – се разбра за дадена оставка от доскорошния ръководител Димитър Франтишек Петров, която бе гласувана от кадровиците.

Без титулярен шеф е и Апелативната специализирана прокуратура, за поста също тече конкурс, но срокът за подаване на документи е до 12 юли.

About De Fakto

Проверете също

Специалният прокурор да разследва и зам.-главни прокурори, да се номинира от Пленума на ВСС и избира с 15 “за”, отказите му – под съдебен контрол

Ред същностни предложения за промени за второ четене в проекта за специалния прокурор, който да …

Съдийската колегия избра радикалния модел за съдебната карта (обновена)

С 8 “за” мнозинството в Съдийската колегия избра радикалния, наричан също революционен модел за преструктуриране …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.