Последни новини
Home / Законът / Задължителна дезинфекция и маски на изпита за младши съдии в Интер Експо Център

Задължителна дезинфекция и маски на изпита за младши съдии в Интер Експо Център

Defakto.bg
Допуснатите до писмен изпит кандидати за младши съдии – общо 776 за 29 свободни длъжности в окръжните съдилища, задължително трябва да извършат дезинфекция на ръцете си и да носят маски, за да влязат в изпитните зали. Преди това ще бъде измерена и температурата им.
Това разпорежда със заповед от днес и.ф. главният секретар на Висшия съдебен съвет.
Писменият изпит за младши съдии е на 4 юли, събота, в Интер Експо Център. В следващите две съботи – на 11 и 18 юли, пак там, ще са писмените изпити за младши прокурори и младши следователи. Мерките  ще важат и за тях.

Съобщението на ВСС:

Във връзка с насрочения за 4 юли 2020 г. (събота) писмен изпит по конкурса за младши съдии в окръжните съдилища, се уведомяват всички кандидати, че при регистрацията на участниците, както и през цялото време на провеждане на писмения изпит ще се съблюдават предписанията и изискванията за неразпространение на COVID-19 и временно въведените противоепидемични мерки съгласно Заповед № РД-01-370/30.06.2020 г. на министъра на здравеопазването във връзка със Заповед № РД-01-369/30.06.2020 г.

Участниците следва да имат предвид Заповед № ВСС 6390/02.07.2020 г. на главния секретар на ВСС, с която се забранява достъп до изпитните зали на кандидати:

– с видими симптоми на остри респираторни болести (повишена температура над 38 градуса, кашлица, затруднено дишане и др.);

– лица, които отказват да извършат дезинфекция и да поставят предпазна маска.

Още веднъж напомняме на кандидатите, че писменият изпит ще се проведе в изложбени зали 5 и 6 в сградата на Интер Експо Център, бул. „Цариградско шосе“ № 147, гр. София, съгласно публикувано в раздела на конкурса разпределение, с начало на регистрация от 07.00 часа и с възможност за ползване на паркинг (виж картата).

Във връзка със забраната, предвидена в Наредба №1/09.02.2017 г., с която не се разрешава ползването на съдебни и тълкувателни решения или друга съдебна практика, както и с цел спазване на противоепидемичните изисквания във връзка с усложнената обстановка в страната, явяващите се на изпита кандидати следва да носят нормативни актове без такива приложения или при наличие на такава практика същата следва да бъде ограничена от самия кандидат по начин, непозволяващ ползването й.

About De Fakto

Проверете също

Софийска районна прокуратура задържа и обвини актьора Христо Шопов за закана с убийство, ще иска постоянен арест

Актьорът Христо Шопов е обвинен и задържан за 72 часа, съобщи Софийска районна прокуратура. По  …

За първи път президентът Румен Радев ще участва в откриването на Общото събрание на адвокатите от страната

За първи път президентът Румен Радев ще участва в официалното откриване на Общото събрание (ОС …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.