Последни новини
Home / Законът / 24 депутати глобени с по 300 лева, не носят предпазни маски в парламента

24 депутати глобени с по 300 лева, не носят предпазни маски в парламента

Defakto.bg
24 народни представители  са глобени в сградата на Народното събрание, защото не са изпълнили  заповедта на здравния министър да носят маски в закрити помещения, съобщи агенция Фокус.  Като за първо нарушение, глобите са в размер на  300 лева за всеки, като  санкцията е по Закона за здравето.   Тя може да бъде обжалвана.
Актовете се връчват лично и от РЗИ са си поставили  срок до края на седмицата всички нарушители да си ги получат. “под една или друга форма”.

 Заместник-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев обяви, че от управляващата партия са санкционирани шестима:  “Поименно не мога да ви ги кажа, но шест човека са провинилите се. Те го подписват. След това могат да го обжалват, естествено. Всеки бърка. Естествено, след като е сбъркал някой, ще си понесе вината и отговорността”.

От НФСБ глобените депутати са трима, от “Воля” имат един. От “Атака ” е санкциониран Павел Шопов, който и днес беше в парламента без маска. Той се е надявал акта да му бъде връчен  пред журналистите, но здравните инспектори не пожелали такава  публичност.

Броят на нарушителите в БСП не е ясен  – при обиколката на инспекторите в парламентарната им стая не е имало депутати.

ДПС и ВМРО нямат санкционирани.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов заяви, че ще поиска от председателя на парламента Цвета Караянчева да разреши депутатите да правят изказвания от парламентарната трибуна без маски:

От утре ще искам това да се регламентира, за да не започне някой да налага санкции на всеки, който се изказва – тогава ще стане наистина весело. Второто, което ще поискам, е председателстващите заседанието също да не носят маски, защото разстоянието е повече 1,50 м. Препоръчвам на министър Ананиев да си допълни заповедта, защото в противен случай първите, които трябва да изгорят с актове и санкции са Националния оперативен щаб, които също говорят без маски”, коментира Симеонов.

About De Fakto

Проверете също

На ГКПП Дунав мост Видин – Калафат: Откриха над 40 килограма злато на стойност 2,2 милиона лева в тайници на автомобил

Рекордно количество от 40 килограма златни изделия е задържано при проверка на лек автомобил на ГКПП Дунав мост Видин – Калафат, …

Председателят на Висшия адвокатски съвет Ивайло Дерменджиев подкрепя номинацията на Галина Захарова за шеф на ВКС

Адвокат д-р Ивайло Дерменджиев Председателят на Висшия адвокатски съвет д-р Ивайло Дерменджиев подкрепя номинацията на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.