Последни новини
Home / Законът / 24 депутати глобени с по 300 лева, не носят предпазни маски в парламента

24 депутати глобени с по 300 лева, не носят предпазни маски в парламента

Defakto.bg
24 народни представители  са глобени в сградата на Народното събрание, защото не са изпълнили  заповедта на здравния министър да носят маски в закрити помещения, съобщи агенция Фокус.  Като за първо нарушение, глобите са в размер на  300 лева за всеки, като  санкцията е по Закона за здравето.   Тя може да бъде обжалвана.
Актовете се връчват лично и от РЗИ са си поставили  срок до края на седмицата всички нарушители да си ги получат. „под една или друга форма“.

 Заместник-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев обяви, че от управляващата партия са санкционирани шестима:  „Поименно не мога да ви ги кажа, но шест човека са провинилите се. Те го подписват. След това могат да го обжалват, естествено. Всеки бърка. Естествено, след като е сбъркал някой, ще си понесе вината и отговорността“.

От НФСБ глобените депутати са трима, от „Воля“ имат един. От „Атака “ е санкциониран Павел Шопов, който и днес беше в парламента без маска. Той се е надявал акта да му бъде връчен  пред журналистите, но здравните инспектори не пожелали такава  публичност.

Броят на нарушителите в БСП не е ясен  – при обиколката на инспекторите в парламентарната им стая не е имало депутати.

ДПС и ВМРО нямат санкционирани.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов заяви, че ще поиска от председателя на парламента Цвета Караянчева да разреши депутатите да правят изказвания от парламентарната трибуна без маски:

От утре ще искам това да се регламентира, за да не започне някой да налага санкции на всеки, който се изказва – тогава ще стане наистина весело. Второто, което ще поискам, е председателстващите заседанието също да не носят маски, защото разстоянието е повече 1,50 м. Препоръчвам на министър Ананиев да си допълни заповедта, защото в противен случай първите, които трябва да изгорят с актове и санкции са Националния оперативен щаб, които също говорят без маски“, коментира Симеонов.

About De Fakto

Проверете също

Христо Иванов поиска от Иван Гешев да разкрие кой стои зад гласа, поискал да „изгори“ Елена Йончева

Христо Иванов, лидер на „ДБ“ внесе сигнал до главния прокурор Иван Гешев, в който настоява …

Заявленията за нови лични документи – в районно управление по избор

Там, където сме ги подали, ще ги и получим, уточниха от МВР От днес звената …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.