Последни новини
Home / Законът / Прокуратурата възложи проверки на министър Ангелкова и ДЗП за проблеми по Черноморието

Прокуратурата възложи проверки на министър Ангелкова и ДЗП за проблеми по Черноморието

Defakto.bg

Върховната административна прокуратура (ВАП) е възложила на министъра на туризма Николина Ангелкова и председателя на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов да проучат   спазват ли се изискванията при ползване на морските плажове и има ли нарушения на правата на потребителите. Проверката е по сигнали в медиите за нарушения по Черноморието.

Министър Николина Ангелкова трябва да провери дали  има  ограничаване и затрудняване на свободния и безплатен достъп до плажовете и изпълнява ли се задължението за предоставянето на плажни принадлежности от концесионерите на цени не по-малко от 50 на сто от цените за сезон 2019 г. или от максималните цени по съответния договор.

Димитър Маргаритов пък следва  да извърши проверка събират ли се такси за услуги, цените на които не са предварително обявени по начин, видим и достъпен за потребителите.

За предприетите мерки и резултатите от тях Върховната административна прокуратурата трябва да бъде уведомена в законоустановения срок, сочат от  държавното обвинение.

About De Fakto

Проверете също

Започва делото за катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков

В Софийски градски съд тръгва делото за катастрофата, причинена от 22-годишният Кристиан Николов, при която …

Прокуратурата ще си сътрудничи с ОЛАФ по дела за измами и корупция в ЕС

Прокуратурата сключи споразумение за сътрудничество с Европейската служба за борба с измамите (OLAF), съобщи държавното …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.